Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,78 g |
| Tuky | 135,79 g |
| Vláknina | 8,26 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 349,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Moje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 9 minutami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 27 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 34 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 3 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře (10)
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.