Velikonoční kopřivová nádivka
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jako pohoštění zastudena se zeleninovou oblohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 031 kJ / 3 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,74 g |
Tuky | 175,64 g |
Vláknina | 32,41 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 10,69 g |
Sůl | 25,18 g |
Sacharidy | 260,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji nebo sádle osmažíme oloupané a nadrobno nakrájené cibule a špek.
Krok 2: Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout.
Krok 3: K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso (můžeme použít i zauzenou šunku), spařené nasekané kopřivy a žloutky.
Krok 4: Dle chuti a pro obměnu můžeme do nádivky přidat muškátový květ, hrášek, papriku, houby, hrubě nastrouhanou mrkev, nastrouhaný sýr (niva, čedar). Nádivka pak bude mít jinou chuť i mozaiku.
Krok 5: Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 °C asi 40 minut.
Krok 7: Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo ji necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako studené pohoštění.
Zveřejněno 28. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kopřivová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0rW
Moje poznámka
Velikonoční kopřivová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0rW
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 10 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno 23. 9. 2025 19:37:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Petaroxy před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Noumik před 5 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
ok1cmj před 5 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 6 hodinami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 7 hodinami
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 7 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 8 hodinami
Jablečný crumble
ErikaU před 8 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 11 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční kopřivová nádivka,
kopřivová velikonoční nádivka recept,
koprivova nádivka velikonoční,
kopřivová velikonoční nádivka,
koprivova nadivka,
kopřivová nádivka bez rohlíků,
nádivka recepty73,
kopřivivá velikonoční nádivka,
kopřivová velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka top recepty,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka toprecept,
velikonoční kopřivová nádivka recept
Suroviny:
kopřivy,
maso uzené,
rohlík,
maso uzené,
slanina uzená,
olej,
cibule,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
strouhanka,
paprika čerstvá červená,
květ muškátový,
hrášek,
mrkev,
houby,
sýr
Komentáře (1)