Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 224 kJ / 1 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,76 g |
Tuky | 88,66 g |
Vláknina | 8,93 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,64 g |
Sacharidy | 186,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.
Krok 2: Těsto dáme na dvě hodiny do ledničky. Připevníme na stůl mlýnek na maso s nástavcem a nameleme tyčinky, které dáváme na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Použijeme podle chuti na posypání sezam, kmín, mák.
Krok 3: Dáme je péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut dozlatova.
Zveřejněno 15. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P11
Moje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P11
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 3 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 5 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
mléko,
sůl,
kmín celý,
tuk,
vejce
Komentáře (4)