Obalovaný květák pečený s novými bramborami

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

menší květák (měla jsem od farmářů)
cca 600 g nových brambor
Ghí nebo rozpuštěné máslo
vejce
strouhanka +strouhaný sýr
sůl a pepř
koření (já dala na grilovanou zeleninu)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a omyté brambory nakrájíme na menší kousky. Brambory osolíme, okořeníme a pokapeme máslem.

  2. Květák namočíme v rozšlehaných a osolených vejcích a obalíme ve strouhance se sýrem. Vše uložíme na plech s pečícím papírem a pokropíme máslem (případně olejem).

  3. Pečeme prvních 15 minut přikryté na 200 st. a poté odkryjeme. Obrátíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Je to rychlé a z jednoho pekáče.

  4. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka

Množství lze těžko upřesnit, strouhanku a sýr dejte v poměru cca 3:1, klidně podle sebe nebo sýr nemusí být vůbec..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 827 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obalovaný květák pečený s novými bramborami

  • Frantiska Frantiska

    mika59: nemusí tě to mrzet :) vytahla jsem květák a brambory 10 minut dopekla na vyšší teplotu

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Frantiska: To mně mrzí,:-( my to měli akorát. Asi taky záleží na velikosti růžiček květáku i druhu brambor. :-K Děkuji za vyzkoušení :-K:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    dneska vyzkouseno k obedu, jen se mi kvetak neupekl stejne rychle jako brambory, ale to nevadilo :) Použila jsem čedar.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Eja57: Nejsi naše příbuzná?:-D:-D. U nás přesně.... čedar nebo gouuuda :-Q

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Eja57: Jéé to je samozřejmě opačně ..děkuji za všímavost..ten sýr je tam jako bonus a nemusí být vůbec. Díky a opravím to ;-):-K Jo a na Goudu mám taky závislost ..hodí se mi všude :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ale - píšeš v poznámce, že strouhanku a sýr v poměru cca 1:3....opravdu taková převaha sýru? v jiném svém receptu na obalovaný květák pečený v troubě uvádíš poměr 2:1..... a použila jsi jaký - myslím hlavně jak tučný - nevhodnou volbou si myslím se může výsledek docela pokazit...já bych použila goudu cca 45% tuku, ale to je moje úchylka, na tu by mi asi výrobce měl dávat nějak množstevní slevu:-D, kde sýr tam gouda ( nebo čedar)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Eja57: Dříve se květák na smažení trochu ovařil ve slané vodě nebo na sítku v páře, já jsem tento proces trochu zkrátila a vyhovuje ;-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    yanull: taky se hlásím, že:yes::-K dobrý nápad

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    yanull: Dobrý nápad..díky..:yes::-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Miladko, všimla jsem si, že jsi květák, již hotový, přisolila. Mám na to malý trik. Květák rozdělím na růžičky, spařím ho v misce nebo kastrolu horkou vodou z rychlovarné konvice, vodu scedím a v kovovém sítu ho chvíli přikryji talířem. Pak ho osolím a takto se mi zdá všude dostatečně slaný. Pouze osolená vejce se mi zdají na smažení málo.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo