Polévka z haluškové vody s houbami a Nivou

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4-5 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

2 l vody po vaření halušek
velká hrst hub
120 g nahrubo nastrouhané Nivy
špetka pepře
špetka kmínu
sůl
1 gelový hovězí bujón
200 ml smetany na vaření (1 kelímek)
3 vajíčka
2 větší špetky sušeného česneku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu po vaření halušek přivedeme k varu, přidáme houby. Lesní jsou lepší, ale i žampiony jsou dobré. Sušené houby musíme předem namočit. Necháme společně vařit do změknutí hub. Opepříme a okmínujeme.

  2. Přidáme hovězí bujón, nastrouhanou Nivu a smetanu. Chvíli povaříme, aby se chutě spojily. Přilijeme vajíčka (ne moc rozšlehaná, aby zůstaly větší kousky). Pokud je třeba, dochutíme a plotýnku vypneme. Do ještě skoro vroucí polévky přidáme sušený česnek.

  3. Na talířích sypeme petrželkou nebo pažitkou. Velkým jedlíkům můžeme do polévky udělat krutonky z chleba nebo housky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z haluškové vody s houbami a Nivou

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Maarie Svarcova: Dík za tvůj komentář, ta tvoje polívečka také musí být moc dobrá! No mně zlákalo použít místo brynzy, která se někdy dává (polévka demikát), jiný sýr a Nivu mám skoro pořád doma, sýry miluji, houby také, tak to bylo rychlé rozhodování. Povedlo se, budu dělat častěji. ;-):-8:-D Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: moc se mi ta polévka líbí , hlavně kvůli nápadu s houbami, já jsem také ze staré školy a nevyhazuji nic co je ještě k jídlu, <3 do té vody dávám kostičky brambor, česnek majoránku někdy i rozklepnuté vejce a také to není špatné :-K Hezký den

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    medanek: Moc díky za milý komentář! :-K:-K:-8 U mně to byl také jen takový pokus, ale sýry se s polévkou kamarádí, tak jsem to zkusila. Jednoduché, rychlé a opravdu dobré. Já to budu určitě dělat i nadále. ;-):-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

    :yes::yes: Zrovna dnes jsem vařila krupicové knedlíčky do polévky a voda po uvaření byla plná drobků z knedlíčků a docela hustá. ;-) A jak jsem na ni koukala, proletělo mi hlavou to samé :-8 Nešla by udělat nějaká polévka? Je to super nápad a příště už nebudu na to jen koukat, ale něco spáchám...:-D:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    JanaDorazinova: Děkuji! :-8:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Anna Kocikova: Děkuji! :-8:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    yanull (moderátorka): Jani, děkuji za příznivý komentář! :-K Kdybych měla doma brynzu, udělala bych si tu polévku klasicky. Ale kdo má běžně doma brynzu? Tak jsem inprovizovala. :-D Chuťově to dopadlo tak dobře, že jsem se o tuto polévku podělila. Byla fakt moc dobrá a z dostupných surovin. Ještě jednou děkuji za tvůj komentář a zdravím!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mně se toto zpracování líbí. Já nevylévám ani vodu po uvaření těstovin. Proč lít do kanálu něco, co lze ještě využít :yes:
    Jsme zkrátka ještě ze "staré školy" ;-):-K
    A to už ani nechci rozebírat, co je zbytků v popelnicích, kde mají pré potkani :no:

    Odpovědět