Pruhované rohlíčky s tvarohem
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní a smotané tak, že vypadají, jako by byly pruhované.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 204 kJ / 3 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,66 g |
| Tuky | 93,02 g |
| Vláknina | 20,38 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 578,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volitelný postup 1.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
Zveřejněno 25. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Moje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 31 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 28 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 56 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Suroviny:
mléko,
olej,
jogurt bílý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
tvaroh,
vejce,
cukr,
kůra citronová,
rozinky,
pudink vanilkový bez vaření,
vejce
Komentáře (54)
A podle ní jsem se naučila zadělávat z vody, kdy těsta mají jinou , úžasnou kvalitu. Nikdy se mi nestalo, že by se produkty nepovedly
Petaja, díky za fotečky!
mamenka: děkuji za krásná slova