Hovězí z konzervy na paprikách a rajčatech, s bešamelem

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny 4 porce

Hovězí ve vlastní šťávě (400 g)
200 g rajčat
200 g paprik
1 KL hladké mouky
sůl
Bešamel:
40 g másla
40 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
pepř
muškátový květ (oříšek)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme bešamel:
    rozpustit máslo + mouka
    upražit dozlatova + přidat mléko, okořenit a povařit.

  2. Maso rozložíme do pekáčku (já peču v remosce).
    Poklademe nahrubo krájenou zeleninou.
    Přes sítko poprášíme moukou.
    Přelijeme bešamelem.

  3. Pečeme při 180°C cca 40 minut.
    Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Zdroj neznámý; u nás se vaří už půl století.

Zkuste odolat a nepřidávejte cibuli, o česneku ani nemluvě.

Maso lze z plechu vyklopit, rozdělit na čtyři porce a tyto vcelku dát do pekáčku.

Byly vyzkoušeny produkty od pěti výrobců:

obsah masa: 50%, 70%, 70%, 82%, 85%

ceny: 120,-/kg až 200,-/kg

***

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Komentáře k receptu Hovězí z konzervy na paprikách a rajčatech, s bešamelem

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    "Byly vyzkoušeny produkty od pěti výrobců"....mohu vědět vítěze? Ono to totiž s tou rýží podle mne bude dobré, chutnalo by mi...i když to vypadá divně....

    Odpovědět