

Hovězí z konzervy na paprikách a rajčatech, s bešamelem
Suroviny 4 porce
- Hovězí ve vlastní šťávě (400 g)
- 200 g rajčat
- 200 g paprik
- 1 KL hladké mouky
- sůl
- Bešamel:
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- sůl
- pepř
- muškátový květ (oříšek)
Postup přípravy receptu
Připravíme bešamel:
rozpustit máslo + mouka
upražit dozlatova + přidat mléko, okořenit a povařit.Maso rozložíme do pekáčku (já peču v remosce).
Poklademe nahrubo krájenou zeleninou.
Přes sítko poprášíme moukou.
Přelijeme bešamelem.Pečeme při 180°C cca 40 minut.
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Zdroj neznámý; u nás se vaří už půl století.
Zkuste odolat a nepřidávejte cibuli, o česneku ani nemluvě.
Maso lze z plechu vyklopit, rozdělit na čtyři porce a tyto vcelku dát do pekáčku.
Byly vyzkoušeny produkty od pěti výrobců:
obsah masa: 50%, 70%, 70%, 82%, 85%
ceny: 120,-/kg až 200,-/kg
***
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí z konzervy na paprikách a rajčatech, s bešamelem
-
"Byly vyzkoušeny produkty od pěti výrobců"....mohu vědět vítěze? Ono to totiž s tou rýží podle mne bude dobré, chutnalo by mi...i když to vypadá divně....