Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lokše s povidly

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 812 kJ /
1 867 kcal
Bílkoviny54,50 g
Tuky7,00 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy381,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve vodě doměkka. Necháme je dobře vychladnout. Proto je lepší vařit je den předem. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do velké mísy. Přisypeme mouku, trošku soli a zamícháme. Krok 2: Těsto přendáme na vál posypaný moukou a důkladně ho zpracujeme na jemnou a kompaktní hmotu. Z těsta odkrajujeme menší kousky a ty následně na pomoučněném vále vyválíme na tenoučké placky. Lokše pečeme na suché pánvi z obou stran do zlatavé barvy (ideální je pánev na palačinky). Krok 3: Lokše z obou stran pomažeme máslem, vnitřní stranu pomažeme povidly a srolujeme. Nandáme na talíř, podle chuti posypeme cukrem a polijeme máslem.

Zveřejněno 17. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lokše s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NzDm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lokše s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NzDm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

U nás sa robia lokše tiež na sladko, ale bez lekváru https://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke... V každom prípade je to super jedlo. :yes:;-)

Lokše sú u nás veľmi obľúbene. Pečieme ich celá família v letnej kuchyni na starom šporáku na drevo. To sa vtedy robí naraz aj z 10-15 kg zemiakov :-) U nás sa potierajú bravčovou alebo ak je tak kačacou alebo husacou masťou. Jedia sa aj na sladko ale viacej idú na slano. Masť spolu s cesnakom a soľou, alebo len omastené a osolené, so soľou a kyslou smotanou. Moje obľúbené sú omastené a naplnené slaným tvarohom zmiešaným s kyslou smotanou a zapečené do chrumkava v rúre.

Suroviny:
brambory, mouka hladká, sůl, máslo, povidla švestková, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu