

Lokše sladké - bandurčeniky
Suroviny
- bramborové těsto
- olej
- práškový cukr
Postup přípravy receptu
Zo zemiakového cesta odoberáme kúsky, z ktorých vyvaľkáme placky hrubé 2-3 mm (priemer asi 15 cm).
Placky pečieme na suchej platni z oboch strán a skladáme na seba, aby nevychladli.
Upečené placky potierame z oboch strán horúcim rozpusteným tukom a bohato sypeme práškovým cukrom.
Opäť skladáme jednu na druhú na taniere. Podáváme ihned teplé s teplým čajom.
Poznámka od kuchařky
Zemiakové cesto : 1,5 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, soľ, 350 -450 g hladkej múky
Ošúpané zemiaky nastrúhame na drobnúčkom slzičkovom strúhadle alebo prepasírujeme cez špeciálny lis, osolíme, pridáme vajíčko a múku a vypracujeme hladké cesto. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu rednúť. Množstvo múky je orientačné, závisí od zemiakov.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lokše sladké - bandurčeniky
-
jé, tohle mi uteklo a přitom to je jídlo mého dětství. U nás se obalovalo skořicovým cukrem pěkně z obou stran, jéééé
-
Ještě teplé lokše potřít máslem a povidly (možne lehounce rumem rozředěnými), to je teprv dobrota
.
-
Moc jsme si pošmákli.
-
Gabina, pridané
-
Tejajo, můžeš přihodit recept na těsto
?
-
A jaké krásné fotečky !!! Nasladko jsem lokše ještě nejedla, já je mám ráda se zelím
. Bodíkuju
-
mirca, to je pravda, z panvice to nie je ono, manžel má pravdu
-
Tejaja
to je paráda.Manžel je miluje naslano,pěkně potřené sádlem
jenže je musí jíst u svojí mamky,protože mi zatím nekoupil to nejdůležitější-tálek na pečení-
.Z pánve mu tolik nechutnají a tak se ani nenamáhám
.Ona je má totiž výborné
.A taťka je má zase rád sypané moučkovým cukrem s mletým mákem
-mimochodem taky moc dobré
-.No asi si zajdu pro tálek sama a budu mu je(manželovi) dělat doma
.Jé a fotečky taky paráda a i za to připomenutí samozřejmá boďka
-
Pribudli fotečky