

Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě
Suroviny
- 3 kuřecí prsa
- Marináda:
- 5 lžic oleje
- 100-150 ml vody
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
- sušená bazalka nebo oregano
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky. Každý pláte lehce naklepeme a osolíme. Smícháme marinádu a přidáme hrubě nakrájenou cibuli a česnek.
Maso naložíme do druhého dne do lednice. Hodinku před pečením maso vytáhneme a přikryté pečeme na 180 st. cca 40-45 minut. Neodkrýváme, necháme ho celou dobu v klidu.
Pokud dáváme maso do předem vyhřáté trouby, čas pečení může být kratší, záleží na velikosti plátků. Ale zbytečně ho neprodlužujeme, jen tak zůstane maso šťavnaté. Podáváme s tarhoňou nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Maso můžete použít i jiné, třeba krůtí. Vody přidejte tolik, kolik chcete mít šťávy. Pyré ji dostatečně zahustí. Marinovat můžete i kratší dobu, ale nejméně dvě hodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě
-
Santte: Taky ji osmahnu na oleji a neopékám moc do hněda, spíše, když se jakoby rozvoní ji zaleju a barvičku dodá špetka kurkumy. Nejen, že dá barvu, ale je i zdravá. A děkuji za zájem.
-
Dobrý den, chci se zeptat jak děláte tarhoňu? Má krásnou barvu. Mame ji rádi, ale ja ji na olejí osmahnu asi trochu více a pak zaliji vodou jak když dělám rýží. Děkuji za navod a bodík letí.
-
Marie Svarcova: Maruško moc děkuji
-
Paráda, už vím co budu zítra vařit - dík za recept
jako vždy i krásné foto