Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě

Suroviny

3 kuřecí prsa
Marináda:
5 lžic oleje
100-150 ml vody
200 ml rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
1/2 lžičky pepře
sůl
sušená bazalka nebo oregano

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky. Každý pláte lehce naklepeme a osolíme. Smícháme marinádu a přidáme hrubě nakrájenou cibuli a česnek.

  2. Maso naložíme do druhého dne do lednice. Hodinku před pečením maso vytáhneme a přikryté pečeme na 180 st. cca 40-45 minut. Neodkrýváme, necháme ho celou dobu v klidu.

  3. Pokud dáváme maso do předem vyhřáté trouby, čas pečení může být kratší, záleží na velikosti plátků. Ale zbytečně ho neprodlužujeme, jen tak zůstane maso šťavnaté. Podáváme s tarhoňou nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Maso můžete použít i jiné, třeba krůtí. Vody přidejte tolik, kolik chcete mít šťávy. Pyré ji dostatečně zahustí. Marinovat můžete i kratší dobu, ale nejméně dvě hodiny.

Komentáře k receptu Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Santte: Taky ji osmahnu na oleji a neopékám moc do hněda, spíše, když se jakoby rozvoní ji zaleju a barvičku dodá špetka kurkumy. Nejen, že dá barvu, ale je i zdravá. A děkuji za zájem.:-K:-K

    Odpovědět

  • Santte Santte

    Dobrý den, chci se zeptat jak děláte tarhoňu? Má krásnou barvu. Mame ji rádi, ale ja ji na olejí osmahnu asi trochu více a pak zaliji vodou jak když dělám rýží. Děkuji za navod a bodík letí. :yes::-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Marie Svarcova: Maruško moc děkuji :-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: Paráda, už vím co budu zítra vařit - dík za recept:yes:<3 jako vždy i krásné foto :-K

    Odpovědět