 
	
		
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 955 kJ / 3 335 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,61 g | 
| Tuky | 100,00 g | 
| Vláknina | 31,02 g | 
| Cholesterol | 204 mg | 
| Sodík | 22 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 501,89 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.
	Krok 2: K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut kynout. Během kynutí těstu velmi prospěje, pokud ho jednou nebo dvakrát promísíme.
	Krok 3: Dobře vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 16 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bulky. Každý bochánek pak v sekaných mandlích prsty zlehka rozmáčkneme na mailčký ovál se středem tenčím a okraji silnými (jeden z nich je silnější, tlustší, než ten druhý).
	Krok 4: Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu a složený střed promáčkneme prsty (přimáčkneme vrstvy těsta k sobě), aby se štolička nerozvinovala. (Vnitřek štoličky je bez sekaných mandlí, vnější strana je v nich oválená, tlakem kousky mandlí vtisknuty do těsta.)
	Krok 5: Štoličky necháme na plechu s pečicím papírem nakynout téměř na dvojnásobek velikosti, potřeme je máslem a upečeme (200 °C/asi 17-20 minut).
	Krok 6: Ještě horké potřeme znovu rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 18. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kynuté štoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OA8R
Moje poznámka
					 
				
Kynuté štoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OA8R
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Losos na másle
Kajkajak před 21 minutami
	
			 
	
	
Chutné vafle
Kolibinka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 1 hodinou
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 3 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 4 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 7 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 7 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 8 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 9 hodinami
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							med, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							voda, 
						
						
							rum, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							brusinky, 
						
						
							ovoce kandované, 
						
						
							kůra citronová kandovaná, 
						
						
							mandle sekané, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (19)