Suroviny
Porce: asi 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 239 kJ / 774 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,65 g |
Tuky | 68,88 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 4,09 g |
Sůl | 10,89 g |
Sacharidy | 25,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najlepšie je vopred zmiešať majonézu, mlieko a soľ do hladkej zmesi a nechať ich hodinu stáť. Ak nemáte toľko času, nič vážne sa nedeje.
Krok 2: Múku osejeme do misky, pridáme prášok do pečiva a zamiešame. Rúru predhrejeme na 180-190°C.
Krok 3: Potom do misky vlejeme zmes a miešame iba pokiaľ vidíme múku, podobne opatrne ako u muffinového cesta. Výsledné cesto musí udržať na lyžici kopu, no nesmie byť tvrdé.
Krok 4: Plech vystelieme papierom na pečenie a ten ešte jemne potrieme olejom. Prípadne vezmeme formičku na 12 muffinov a tie vytrieme olejom.
Krok 5: Vezmeme dve lyžice, potrieme ich olejom a na plech či do formičiek nakladieme 12 kôpok. Na plechu sa snažíme o určitý odstup, inak to bude po upečení vyzerať ako na fotke. Zlepené okraje nie sú vada, ale nie sú chrumkavé.
Môžeme posypať bylinkami alebo korením. Krok 6: Dáme piecť a po 10 minútach skontrolujeme, či pagáče viditeľne narástli. Ak nie, musíme pridať teplotu. Ak už narástli a začínajú tmavnúť, teplotu znížime na 160°C a dopekáme. Podľa rúry to bude trvať 22 až 30 minút. Hotové pagáče majú byť zlatisté.
Môžeme posypať bylinkami alebo korením. Krok 6: Dáme piecť a po 10 minútach skontrolujeme, či pagáče viditeľne narástli. Ak nie, musíme pridať teplotu. Ak už narástli a začínajú tmavnúť, teplotu znížime na 160°C a dopekáme. Podľa rúry to bude trvať 22 až 30 minút. Hotové pagáče majú byť zlatisté.
Zveřejněno 21. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americké pagáče - mayo biscuits
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEj8
Moje poznámka
Americké pagáče - mayo biscuits
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEj8
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 15 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
majonéza,
mléko,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.