Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 163 kJ / 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,48 g |
| Tuky | 18,87 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 263 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 62,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu "přejet", aby ocet nebyl tolik výrazný. Přidáme 1 PL cukru a pomalu přiléváme 1/2 vývaru. Do husté konzistence polévky přidáme cibulku, kterou jsme osmažili. Přidáme zbytek vývaru a necháme provařit. V této fázi polévku ochutnáme a dochutíme dle potřeby octem, cukrem, solí a pepřem. Do dochucené polévky přilejeme mléko (dle množství a konzistence), znovu dochutíme a necháme provařit. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a vaříme v polévce do změknutí. Musíme brambory odlepovat od dna, aby se nepřipálily. Mezitím, než se brambory uvaří, na sádle osmažíme žampióny či jiné houby. Po změknutí brambor přidáme osmažené houby do polévky včetně výpeku, který je v pánvi. Polévku stáhneme z plotny a jako poslední přidáme do polévky kopr a promícháme.
Krok 2: Do hrnce nalijeme vodu a přidáme 1 PL octa. Až se začne voda vařit, tak snížíme stupně a uděláme vír, do kterého vyklepneme vejce. Bílek se díky víru obalí kolem žloutku, necháme tak 4 minutky a vyndáme děrovanou naběračkou.
Krok 3: Naservírujeme uvařenou kulajdu, přidáme ztracené vejce.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kulajda se žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pxRV
Moje poznámka
Kulajda se žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pxRV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 5 hodinami
Bílý chléb
Petulice před 5 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 7 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 8 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 9 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 10 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko plnotučné,
brambory,
cibule,
žampióny,
sádlo,
ocet,
kopr,
cukr,
sůl,
pepř,
vejce
Komentáře (3)