Japonské UDON nudle s krevetami

Mořské plody Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Mořské plody Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Suroviny 3 porce

balíček nudlí UDON
(můžete samozřejmě použit i jiný druh nudlí, například singapurské)
200 g loupaných krevet
1/2 hlávky bílého zelí
feferonka (nemusí být samozřejmě)
3 stroužky česneku
hrst pórku nebo jarní cibulky
3 PL sójové omáčky
2 PL ústřicové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme dle návodu na balíčku. Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme. Krevety osolíme a opepříme, Česnek s feferonkou nakrájíme na malé kousky

  2. Do rozehřáté pánve s olejem dáme orestovat zelí, asi tak po minutce přidáme krevety a zhruba 5 minut opékáme. Na směs krevet a zelí dáme 1 PL sójové omáčky, přidáme česnek s feferonkou a dále opékáme.

  3. Jakmile je vše dostatečně opečeno, přidáme ke směsi nudle, zbytek sójové omáčky, ústřičnou omáčku a pórek a chvíli smažíme vše spolu dohromady, aby se nudle lehce opekly.

Komentáře k receptu Japonské UDON nudle s krevetami

  • Poky22 Poky22(autor receptu)

    yanull: Ano samozřejmě i tato příprava je možná. Nicméně pokud se nejedná vyloženě o tygří krevety tak krevetám stačí opravdu i těch 5 minut aby se hezky udělali. Pokud však někdo chce mít jistotu, že budou krevety dobře propečené a zelí že se nespálí, může určitě použít postup, který jste zmínila :-8 :-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nejsem zběhlá v těchto jídlech, ale napadlo mě, zda by se neměly nejprve osmažit krevety, ty vyndat, udržovat teplé a po nich teprve dát zelí a krevety pak k němu vrátit. Je to ovšem momentální nápad, nemusíte se ho držet. ;-):-K

    Odpovědět