Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bajadera z Lotusek

Chcete na poslední chvíli připravit neobvyklý druh nepečeného cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na tradiční chorvatský dezert. Budete ohromeni jeho chutí a snadnou přípravou.

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

15. 12. 2020 13:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Velikost celku cca 30x15 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 384 kJ / 6 067 kcal
Bílkoviny63,26 g
Tuky404,60 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy506,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Bajadera je chorvatský, velmi jednoduchý nepečený národní dezert z máslových sušenek, ořechů a čokolády. Já ho letos připravuji jako nepečené vánoční cukroví nakrájené na kostky a míslo klasických máslových sušenek jako jsou např. BeBe jsem použila pro lepší chuť Lotusky. A jelikož jsou Lotusky sladší než klasické máslové sušenky, bylo potřeba počítat s menším množstvím cukru. Z BeBe bude i ta světlá část světlejší než z Lotusek.

Pokud Bajaderu budete chtít taky letošní Vánoce vyzkoušet, můžete ji připravit na poslední chvíli klidně před Štědrým dnem, pokud se vám bude chtít ještě něco tvořit.

Jinak Bajadera se dělá buď třívrstvá (tmavá, světlá, čokoláda) nebo třeba čtyřvrstvá i více. Krájí se většinou na obdélníčky, ale nakrájejte, jak budete chtít. Popř. ji můžete připravit do malých tartaletek či košíčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

4. 2. 2021 20:35

1974andrea: :-*:-K Jen nemám takový barevný rozdíl. Rozpustila jsem mléčnou čokoládu, potřebovala jsem ji spotřebovat a ta je světlejší.

1974andrea 1974andrea

4. 2. 2021 18:47

mika59: Díky Miládko, krásná :-K

mika59 mika59

4. 2. 2021 18:28

zdenka.s: Zdeničko to je obyčejná čokoláda na vaření s kouskem másla, udělané vlnkovým nožem. A děkuji :-K;-)

zdenka.s zdenka.s

4. 2. 2021 18:25

mika59 : krásná "vlnkovaná " poleva :yes: jak jste ji dělala ,?

Wikki

4. 2. 2021 10:12

Já dělám bajaderky na vánoce, přidávám i polámané cukroví, někdy i rozinky.:-)

mika59 mika59

3. 2. 2021 23:12

Dělala jsem z máslových sušenek..podle téměř stejného receptu. Myslím, že základ je stejný.. a moc dobré..:yes::yes: Přidala jsem s dovolením foto..:-K

1974andrea 1974andrea

22. 12. 2020 13:29

Alzbetina Prk.: , Kejty82: Dámy, moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že někdo tuhle dobrotu taky zrealizoval :-K

Kejty82

22. 12. 2020 08:08

Z Lotusek opravdu vynikající a nikterak těžký. Určitě stojí za vyzkoušení!!:yes::yes::yes:

Alzbetina Prk.

22. 12. 2020 04:23

S úspěchem vyzkoušeno, a to dokonce až v dalekém Holandsku :-). Foto jako důkaz přikládám

bystrouska

15. 12. 2020 14:34

Recept vypadá zajímavě :yes:. Jeho název ve mně evokoval hlášku Vlasty Buriana: " Kroutí se jak bajadéra". Nevím přesně, z jakého filmu to bylo, buď U pokladny stál nebo Ducháček to zařídí.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: sušenky, ořechy, cukr krupice, máslo, voda, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, olej, voda, rum

TopRecepty.cz

Bajadera z Lotusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvMv