Jednoduché vepřové roládky

Vepřové maso Doba přípravy: asi 1,5 hod 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: asi 1,5 hod 7 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřového masa (krkovice, kotleta, kýta)
sůl
pepř
kmín
4 stroužky česneku (českého méně)
sádlo
voda nebo vývar na podlití
případně navíc podle chuti klobása nebo párek, barevná paprika apod.

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa (měla jsem krkovici) naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti. Z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a zatočíme do roládky. Pokud dáme konec roládky dospodu, ani ji nemusíme zajišťovat jehlou nebo nití. Kdo nemá rád česnek, dá místo něj třeba oblíbené koření, nebo ho dá méně.

  2. Jako obměnu můžeme do roládek přidat například špalíky klobás, párků nebo zeleniny (barevná paprika, mrkev apod., podle chuti). Podlijeme vodou nebo vývarem a zakryté poklicí pečeme asi hodinu při 180ºC, sundáme víko (nebo alobal), zvýšíme teplotu na 200º C a chvíli, asi 20 minut, dopečeme na barvu. Výpek můžeme zahustit hotovou jíškou, já jsem použila tmavou.

  3. Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv oblíbené úpravě, ale i rýže nebo knedlík. Podáváme se salátem, nebo i přílohovým špenátem, hodí se i dušené zelí. Ale stačí i kyselá okurka. (A jídlo je pokaždé jiné.)

Komentáře k receptu Jednoduché vepřové roládky

  • Majkaa Majkaa

    MamlajdaD: Děkuji

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Majkaa: Díky za milý komentář! :-K:-D Z pěkného plecka také jdou udělat plátky, takže super! ;-):yes: A to máslíčko je skvělý nápad, recept je fakt hodně variabilní a toto je moc dobrá varianta, která máslem ochutí nejen maso, ale i šťávu, to stojí za vyzkoušení!
    Koukala jsem se na tvé recepty a jsou opravdu prima, přidala jsem ti i hvězdičky, (jen ten recept s fenyklem jsem překočila, i když je také pěkný, ale s fenyklem nekamarádím ;-) - moje chyba :-() Některé z těch receptů určitě zkusím! <3
    Dík za vyzkoušení a moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Já jsem pro změnu dělala z plecka a dala jsem do roládky špalíček másla<3

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jaromira18: Moc děkujic za pochvalu! :-K Recept je tak variabilní a snadný, že si snad vybere každý. ;-) Jen množství česneku si musí každý dát podle svých zvyklostí. ;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    bystrouska: Moc děkuji za komentář! :-K A také za ten dotaz na podlévání! ;-):-8 Recept vznikal "za pochodu", když jsem přemýšlela, jak si udělám plátky z krkovice, některé nápady jsem přidala jako varianty, ale pro sebe jsem udělala jen tu nejjednodušší dosti česnekovou. A jak to bývá, když vaříte, tak jsem maso podlila automaticky a zapoměla jsem to do receptu připsat! :-O Za tu připomínku moc děkuji a hned to jdu opravit! :yes::-8 Díky a zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes:Dobrůtka.:-K:-K

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Zajímavý recept. Maso se vůbec nepodlévá:-?

    Odpovědět