

Hovězí guláš s medem a jablky
Doba přípravy: cca 2 hodiny Hovězí maso 8 názorů
Suroviny
- 600 g hovězí kližky
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 500 ml hovězího vývaru
- 250 g cibule
- 250 g mrkve
- 1/2 kg jablek
- sůl
- pepř
- olej
- majoránka
- citrónová šťáva na dochucení
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na úzké nudličky a orestujeme důkladně ze všech stran na oleji. Přidáváme postupně med, rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list a přiléváme hovězí vývar.
Vše dusíme 1 – 1,5 hodinu, dokud není maso téměř měkké. Potom teprve osolíme,opepříme.
V další fázi přidáme nakrájenou mrkev na tenké nudličky + nakrájenou cibuli, které jsme si trochu dopředu orestovali na troše oleje. Necháme chvíli dusit.
Chvíli před dokončením přidáme najemno nakrájená jablka a vše ovoníme majoránkou.
Na závěr dochutíme citrónovou šťávou.Příloha: jakýkoli knedlík.
Poznámka
Zdroj: www.knedlik.cz
Dnešní článek na netu o tom, jak jsou češi konzervativní v jídle mě inspiroval a našla jsem si recept na guláš trochu jinak s mírně nasládlou chutí. Měla jsem obavy, zda mi to doma projde, ale přímo jsem bodovala! Zkuste, zjistíte, že nemusí být guláš jen ostrý :-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Hovězí guláš s medem a jablky
-
Fotka bezkonkurenční a recept zítra vyzkouším
-
Hodně podobně dělám, ovoce vůbec u masa miluju a med jsem začala v kombinaci s ním používat nedávno. Moje rodinka do té doby zásadně ovoce+maso odmítala, ale kombinaci s medem přivítala
-
5bodík
-
Už mám v oblíbených, jablka vždy dodají masu takovou zvláštní pikantní chuť a to my máme rádi
Posílám bodík i za tu krásnou fotku
+
-
Článek jsem četla taky a u nás doma tedy konzervativní v jídle nejsme
Velice hezký recept a PŘEKRÁSNÁ fotka+
-
Jahoho, Tvé fotky vypadají velice jedle všechny
-
Krásné
-
teda..to zas čumím, jak puk v brance