Kachní prsa se šípkovou omáčkou

Suroviny

500 g kachních prsíček
1 jablko
sůl
Šípková omáčka:
250 g šípkového džemu
50 g másla
1-2 lžíce citronové šťávy (dle chuti)
3 hřebíčky
1 lžička Solamylu
cca 1 dl vody
trochu bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Kačacie prsia osolíme a dáme do pekáčika. Obložíme na mesiačiky nakrájaným jablkom.
    Zakryjeme a vložíme do rúry vopred predohriatej na 175°C. Pečieme 30 minút. Potom odkryjeme a podlejeme vodou. Opäť zakryjeme a pečieme asi 1 hodinu. Posledných 20 minút pečieme odkryté a mäso polievame výpekom.

  2. Do kastrólika dáme maslo a necháme ho roztopiť. Pridáme džem, klinčeky, vodu, šťavu a za stáleho miešania privedieme k varu. Ak je potrebné, pridáme vody viac. Necháme krátko povariť. Potom omáčku zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche bieleho vína.

  3. Prsia nakrájame na plátky a prelejeme omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu.

Komentáře k receptu Kachní prsa se šípkovou omáčkou