

Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Suroviny
- 500 g kachních prsíček
- 1 jablko
- sůl
- Šípková omáčka:
- 250 g šípkového džemu
- 50 g másla
- 1-2 lžíce citronové šťávy (dle chuti)
- 3 hřebíčky
- 1 lžička Solamylu
- cca 1 dl vody
- trochu bílého vína
Postup přípravy receptu
Kačacie prsia osolíme a dáme do pekáčika. Obložíme na mesiačiky nakrájaným jablkom.
Zakryjeme a vložíme do rúry vopred predohriatej na 175°C. Pečieme 30 minút. Potom odkryjeme a podlejeme vodou. Opäť zakryjeme a pečieme asi 1 hodinu. Posledných 20 minút pečieme odkryté a mäso polievame výpekom.Do kastrólika dáme maslo a necháme ho roztopiť. Pridáme džem, klinčeky, vodu, šťavu a za stáleho miešania privedieme k varu. Ak je potrebné, pridáme vody viac. Necháme krátko povariť. Potom omáčku zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche bieleho vína.
Prsia nakrájame na plátky a prelejeme omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsa se šípkovou omáčkou
-
určitě zkusím