Suroviny
Porce: Podle nakrájení velikosti kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 996 kJ / 4 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,70 g |
Tuky | 299,90 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 319,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: 200 g smetany nalijeme do misky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, nalámanou čokoládu a ve vodní lázni mícháme, až se vše spojí do hladké jednobarevné hmoty. Necháme vychladnout a dáme do lednice na dvě hodiny odpočinout.
Krok 2: Boky a střed pečící formy potřeme tukem, přilepíme pečící papír, který potřeme jen troškou oleje. Do jedné mísy dáme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse žloutky a krupicový cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme 1/4 vyšlehaného sněhu a pak postupně zašleháme mouku, smíchanou s perníkovým kořením, strouhanou citronovou kůrou a strouhané mandle. Zlehka vmícháme zbylý sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme ve středu trouby 8-10 minut v předem vyhřáté troubě na 200°C.
Krok 3: Hotový plát vyklopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně stáhneme pečící papír a rychle přikryjeme druhou, mírně navlhčenou utěrkou. Plát srolujeme a necháme vychladnout. Než roláda vychladne, ušleháme čokoládovou šlehačku a v druhé misce bílou šlehačku, vanilkový cukr a ztužovač do tuha.
Krok 4: Rozvinutý plát potřeme čokoládovou šlehačkou, na ni v pruzích poklademe bílou šlehačku a opatrně ji rozetřeme na tmavou šlehačku. Posypeme mandlemi a strouhanou čokoládou a roládu pevně zavineme. V misce rozpustíme kousky čokolády, máslo, přidáme olej a mícháme do hustoty, kterou potřebujeme. Roládu potřeme, ozdobíme a dáme do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlová roláda s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2YWj
Moje poznámka
Mandlová roláda s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2YWj
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 20 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno 22. 9. 2025 15:52:26
Jihočeský houbovec
Přidáno 22. 9. 2025 15:02:01
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno 22. 9. 2025 13:23:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí nudličky s houbovou omáčkou
Misicka77 před 11 minutami
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 37 minutami
Kokosovo-kefírová buchta
kit731 před 2 hodinami
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
ajavkuchyni před 2 hodinami
Bábovka s povidly
Kratule před 3 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
DasaM před 5 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
miloslav.kafka před 5 hodinami
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Zazie před 5 hodinami
Rýžový nákyp se švestkami
Mira007 před 5 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LucieBicanova před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mandle strouhané,
koření do perníku,
kůra citronová,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
čokoláda na vaření,
máslo,
olej
Komentáře (3)