Suroviny
Porce: Podle nakrájení velikosti kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 996 kJ / 4 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,70 g |
| Tuky | 299,90 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 1,67 g |
| Sodík | 541 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 319,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: 200 g smetany nalijeme do misky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, nalámanou čokoládu a ve vodní lázni mícháme, až se vše spojí do hladké jednobarevné hmoty. Necháme vychladnout a dáme do lednice na dvě hodiny odpočinout.
Krok 2: Boky a střed pečící formy potřeme tukem, přilepíme pečící papír, který potřeme jen troškou oleje. Do jedné mísy dáme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse žloutky a krupicový cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme 1/4 vyšlehaného sněhu a pak postupně zašleháme mouku, smíchanou s perníkovým kořením, strouhanou citronovou kůrou a strouhané mandle. Zlehka vmícháme zbylý sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme ve středu trouby 8-10 minut v předem vyhřáté troubě na 200°C.
Krok 3: Hotový plát vyklopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně stáhneme pečící papír a rychle přikryjeme druhou, mírně navlhčenou utěrkou. Plát srolujeme a necháme vychladnout. Než roláda vychladne, ušleháme čokoládovou šlehačku a v druhé misce bílou šlehačku, vanilkový cukr a ztužovač do tuha.
Krok 4: Rozvinutý plát potřeme čokoládovou šlehačkou, na ni v pruzích poklademe bílou šlehačku a opatrně ji rozetřeme na tmavou šlehačku. Posypeme mandlemi a strouhanou čokoládou a roládu pevně zavineme. V misce rozpustíme kousky čokolády, máslo, přidáme olej a mícháme do hustoty, kterou potřebujeme. Roládu potřeme, ozdobíme a dáme do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlová roláda s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2YWj
Moje poznámka
Mandlová roláda s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2YWj
Nejnovější recepty
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 10 hodinami
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Monyk před 28 minutami
Jablková buchta s čokoládou
KetyHu před 43 minutami
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 8 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 8 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 8 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 8 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 8 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 8 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Tataráček
magdalenka před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mandle strouhané,
koření do perníku,
kůra citronová,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
čokoláda na vaření,
máslo,
olej
Komentáře (3)