Smaženice s tofu (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny 4 porce

1 cibule
2-3 PL řepkového oleje
250 g žampionů
200 g Tofu natural
půl kostky zeleninového bujonu
1/2 KL kurkumy
1 KL drceného kmínu
2 PL lahůdkového droždí
1 KL černé soli (není nutná)
petrželová nať
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme krájenou cibuli do sklovita, přidáme žampiony pokrájené na plátky. Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a chvilku opékáme. Zalijeme deci teplé vody, ve které jsme rozmíchali bujon. Dusíme 5 minut pod poklicí.

  2. Tofu pečlivě rozmačkáme vidličkou a přimícháme k houbám. Přidáme kurkumu pro barvu a posekanou petrželku. Pak vsypeme lahůdkové droždí. Pečlivě promícháme, aby se spojily všechny chutě, ještě pár minut podusíme a odstavíme z tepla. Podáváme s opečeným chlebem.

Poznámka od kuchařky

Nejvhodnější zeleninový bujon je sypká Selka. Kostkový bujon nejlépe ve kvalitě bio, pouze s řepkovým olejem jsem zatím nenašla. Dovedla bych si smaženici představit i s uzeným tofu.

Komentáře k receptu Smaženice s tofu (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty