Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s vařenými vejci a nakrájeným medvědím česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 270 kJ / 1 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,71 g |
| Tuky | 80,84 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 721 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 85,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na plnější lžíci rozpuštěného másla v hrnci osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova.
Krok 2: Přisypeme na špičku lžičky muškátového květu a hladkou mouku. Vše necháme krátce osmažit a zpěnit, přisypeme oloupané, na menší kostičky pokrájené brambory, promícháme a přilijeme vývar.
Krok 3: Polévku přivedeme k varu a na mírném ohni pod poklicí vaříme do změknutí brambor.
Krok 4: Pak přilijeme smetanu, přisypeme najemno pokrájené listy medvědího česneku, dosolíme dle chuti a případně polévku dle požadované hustoty zředíme vývarem. Vše necháme krátce přejít varem a můžeme podávat.
Krok 5: Podávat můžeme samostatně s troškou čerstvě pokrájeného medvědího česneku nebo s plátky vařeného vejce, případně s vejcem ztraceným.
Zveřejněno 5. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZqv
Moje poznámka
Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZqv
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 22 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 36 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 1 hodinou
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 2 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 2 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 2 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
květ muškátový,
česnek mědvědí,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
sůl,
vejce
Komentáře (1)