Zapečená quinoa s červenými fazolemi a kukuřicí

Bezmasá jídla Doba přípravy: 60 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 1 názor

Bezmasá jídla Doba přípravy: 60 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 1 názor

Suroviny

250 g quinoy
olej
2 cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí (400 g)
1 konzerva kukuřice (340 g)
150 ml rajčatového pyré
sůl
pepř
mleté chilli
římský kmín
čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Quinou na 15 minut namočíme a důkladně propláchneme. Poté ji zalijeme 2,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme doměkka (cca 18-20 min).

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Na poslední dvě minuty restování přidáme nadrobno pokrájený česnek. Smícháme s rajčatovým pyré, kukuřicí a fazolemi, okořeníme dle chuti a promícháme s quinoou.

  3. Vše společně zapékáme 20 minut při 180 °C.

Poznámka od kuchařky

Další recepty na snadná veganská jídla bez lepku naleznete na mém blogu www.varimbezlepkumlekavajec.cz.

Komentáře k receptu Zapečená quinoa s červenými fazolemi a kukuřicí