Hovězí pečeně na mletém zázvoru
Hovězí pečeně patří mezi klasiku naší kuchyně. Kvalitní hovězí maso potřeme směsí papriky, česneku a štiplavého zázvoru. Po rychlém orestování jej necháme dusit spolu s cibulí a slaninou. Hotové maso doplníme přílohou a omáčkou z výpeku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 688 kJ / 1 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,51 g |
| Tuky | 119,68 g |
| Vláknina | 8,92 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 1,30 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 24,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Utřeme česnek se solí, zázvorem a špetkou papriky, tím potřeme maso a necháme chvíli odležet. V pekáčku na sádle maso opečeme, aby se zatáhlo a vyndáme ho.
Krok 2: Do pekáčku dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme zpět maso, podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou při 180-200 °C doměkka. Podléváme horkou vodou a poléváme šťávou. Měkké maso necháme zčervenat už bez poklice.
Krok 3: Pak maso vyndáme a šťávu zaprášíme moukou, opražíme ji, podlijeme vodou a dobře povaříme, až se tuk začne oddělovat.
Krok 4: Podáváme s bramborem nebo rýží a s dobrým kompotem. Dobrá příloha je i bramborový knedlík a špenát.
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně na mletém zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1g5o
Moje poznámka
Hovězí pečeně na mletém zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1g5o
Nejnovější recepty
Fazolová paštika
Přidáno před 15 minutami
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 4 hodinami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na žampionech, cuketě, pórku a rajčatech.
Přidáno před 18 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
wimra před 44 minutami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
Merylas před 58 minutami
Kávový likér
daninako před 1 hodinou
Sádlo z trouby bez míchání
Demona před 1 hodinou
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 2 hodinami
Hrstková polévka
lunav1 před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 4 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 11 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
cibule,
sádlo,
česnek,
zázvor mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (4)