Suroviny pro 3 porce
Obyčejně děláme dvojnásobné množství, neb je fantastická a jeden litr je málo.
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 769 kJ / 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,11 g |
| Tuky | 28,33 g |
| Vláknina | 2,03 g |
| Cholesterol | 486 mg |
| Sodík | 428 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 112,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: 3/4 litru mléka se dá vařit,
do 1/4 litru mléka se dá 4 až 5 lžic hrubé mouky a 2 žloutky, vše promíchat (například metličkou či vidličkou v misce). Krok 2: Zvlášť do menšího kastrůlku dáme povařit 3 lžíce octa s trochou vody (zhruba půl až celý 250 ml hrnek).
Vaříme zhruba 10 minut - ocet je nutno povařit, aby se omáčka nesrazila. V této fázi můžeme do octa přidat cukr, aby se dobře rozvařil. Krok 3: Když se mléko začne vařit, osolíme jej a vlijeme připravené a rozmíchané mléko s moukou a žloutky. Za stálého míchání krátce povaříme (do zhoustnutí). Dále vlijeme svařenou octovou směs. Krok 4: Do hotového přidáme najemno posekané koprové lístky a ještě krátce povaříme, avšak pouze krátce, aby kopr zůstal zelený.
do 1/4 litru mléka se dá 4 až 5 lžic hrubé mouky a 2 žloutky, vše promíchat (například metličkou či vidličkou v misce). Krok 2: Zvlášť do menšího kastrůlku dáme povařit 3 lžíce octa s trochou vody (zhruba půl až celý 250 ml hrnek).
Vaříme zhruba 10 minut - ocet je nutno povařit, aby se omáčka nesrazila. V této fázi můžeme do octa přidat cukr, aby se dobře rozvařil. Krok 3: Když se mléko začne vařit, osolíme jej a vlijeme připravené a rozmíchané mléko s moukou a žloutky. Za stálého míchání krátce povaříme (do zhoustnutí). Dále vlijeme svařenou octovou směs. Krok 4: Do hotového přidáme najemno posekané koprové lístky a ještě krátce povaříme, avšak pouze krátce, aby kopr zůstal zelený.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka babičky Mařenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVpR
Moje poznámka
Koprová omáčka babičky Mařenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVpR
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 18 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 7 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 10 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 20 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 42 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 43 minutami
Vánočka II
boomgo před 57 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 2 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hrubá,
žloutek,
cukr,
ocet,
voda,
sůl
Komentáře (1)