Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 402 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,31 g |
| Tuky | 33,07 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud se nebude oddělovat.
Krok 2: Nakrájíme očištěné brambory na malé kostičky a přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem. Promícháme a zalijeme celým obsahem konzervy rajčat. Přilijeme 250 ml vývaru, přivedeme
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
Zveřejněno 2. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Moje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 23 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 1 hodinou
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 3 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 5 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 6 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 8 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
olej olivový,
česnek,
brambory,
rajče sekané,
mrkev,
petržel,
celer,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
pórek,
koření oregáno sušené,
tymián,
majoránka,
sůl,
zelená nať
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0