Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 718 kJ /
2 323 kcal
Bílkoviny59,10 g
Tuky50,85 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy397,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečicí nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny, vyjma sušeného droždí. To opatrně vsypeme zvlášť do prstem připraveného důlku. Droždí se totiž nesmí dostat do kontaktu s vodou, aby kynutí nezapočalo dříve a chléb nespadl. Krok 2: Pak už jen zvolíme bezlepkový program, velikost chlebu 500 g a požadovanou barvu. Dávám vždy tmavou, jelikož bezlepkové chleby bývají světlejší. Po upečení pekárnu vypneme ze zásuvky, otevřeme víko a necháme tak hodinku vychladnout. Krok 3: Nakonec si navlékneme na ruce nějaké pěkné chňapky, vytáhneme pečicí nádobu, upečený chleba vyklopíme, zabalíme do čisté utěrky, necháme vychladnout úplně a můžeme krájet. Nechávám chladnout většinou přes noc, ráno krájím porce do sáčků a ihned dávám do mrazáku. Pak už jen vytáhnu, kolik potřebuji, a nechávám rozpéct v troubě do křupava.

Propadlý chleba z domácí pekárny. Jak tomu předejít?

Zveřejněno 2. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erj0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erj0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka chlebová, mouka pohanková, voda, olej rostlinný, droždí sušené, cukr, kmín mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu