Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená vepřová kapsa

Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá tato klasika lehce pikantní nádech. Snad bude uvnitř masa chutnat i vám.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 539 kJ /
368 kcal
Bílkoviny27,61 g
Tuky27,16 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy3,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme náplň.
V menším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji lehce do sklovita. Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku nebo salám a malou chvilku ještě restujeme. Krok 3: Zalijeme vajíčkem, velmi lehce osolíme (pokud je slanější salám, tak nesolíme vůbec) a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 4: Odstavíme a vmícháme jemně nakrájené listy medvědího česneku. Krok 5: Náplň necháme prochladnout. Pokud budeme kapsy smažit ihned, tak může být ještě trochu teplá. Krok 6: Plátky masa opatrně rozklepeme na široko a opepříme. Krok 7: Do středu navrstvíme náplň, maso přehneme a na okraji zajistíme kovovými jehlami. Krok 8: Na povrchu z obou stran lehce osolíme. Krok 9: Připravené kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krok 10: Vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pomalu smažíme z obou stran. Krok 11: Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory, kdy na ještě horké můžeme dát plátek másla.

TIP: Jak připravit hebkou bramborovou kaši

Zveřejněno 3. 5. 2022

Poznámka autorky Merylas

Jsou to větší porce, náplně by stačilo i na 3 porce.

Pokud je maso z kotlety, tak doporučuji krájet tzv. na motýlka. Naříznout jeden tenký plátek, ale nedokrojit a pak udělat další řez a ten dokrojit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená vepřová kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xm3l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená vepřová kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xm3l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

rozmarynaH: Marie Svarcova: Děkuji. :-K

Kapsy plné dobrot máme rádi<3

:-)<3:yes::-K moc krásné

Suroviny:
maso vepřové z kýty, sůl, pepř mletý, list medvědího česneku, šunka, cibule, vejce, olej, sůl, mouka hladká, strouhanka, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu