Český kohout (z Prostřeno)
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 564 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,15 g |
Tuky | 1,37 g |
Vláknina | 26,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 175,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohouta naporcujeme, okořeníme dle chuti a pečeme 1,5 hodiny v remosce. Nedáváme žádný tuk, kohout pustí dost šťávy, občas otočíme, aby se opekl ze všech stran.
Krok 2: Uvaříme brambory ve slupce a před podáváním je oloupeme.
Krok 3: Zelí slijeme a necháme okapat. Na sádle orestujeme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme zelí a zalijeme 2 hrnky vody. Okořeníme, přidáme kmín a dusíme doměkka.
Krok 4: Upečeného kohouta podáváme s bramborami a zelím.
Zveřejněno 10. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Český kohout (z Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpMA
Moje poznámka
Český kohout (z Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpMA
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 15 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 18 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 19 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játra na špeku se šunkovou rýží
poirotka před 3 minutami
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 7 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 9 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 9 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 10 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 12 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 12 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 12 hodinami
Suroviny:
kohout,
brambory,
zelí kysané,
koření,
mouka hladká,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (1)