Český kohout (z Prostřeno)
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 564 kJ / 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,15 g |
| Tuky | 1,37 g |
| Vláknina | 26,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 74 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 175,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohouta naporcujeme, okořeníme dle chuti a pečeme 1,5 hodiny v remosce. Nedáváme žádný tuk, kohout pustí dost šťávy, občas otočíme, aby se opekl ze všech stran.
Krok 2: Uvaříme brambory ve slupce a před podáváním je oloupeme.
Krok 3: Zelí slijeme a necháme okapat. Na sádle orestujeme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme zelí a zalijeme 2 hrnky vody. Okořeníme, přidáme kmín a dusíme doměkka.
Krok 4: Upečeného kohouta podáváme s bramborami a zelím.
Zveřejněno 9. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Český kohout (z Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpMA
Moje poznámka
Český kohout (z Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpMA
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 5 minutami
Margot kuličky
Junys před 20 minutami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 32 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 50 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 58 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 3 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 3 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
kohout,
brambory,
zelí kysané,
koření,
mouka hladká,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (1)