Český kohout (z Prostřeno)
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 564 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,15 g |
Tuky | 1,37 g |
Vláknina | 26,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 175,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohouta naporcujeme, okořeníme dle chuti a pečeme 1,5 hodiny v remosce. Nedáváme žádný tuk, kohout pustí dost šťávy, občas otočíme, aby se opekl ze všech stran.
Krok 2: Uvaříme brambory ve slupce a před podáváním je oloupeme.
Krok 3: Zelí slijeme a necháme okapat. Na sádle orestujeme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme zelí a zalijeme 2 hrnky vody. Okořeníme, přidáme kmín a dusíme doměkka.
Krok 4: Upečeného kohouta podáváme s bramborami a zelím.
Zveřejněno 10. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Český kohout (z Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpMA
Moje poznámka
Český kohout (z Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpMA
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 47 minutami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 19 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 9 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 11 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 14 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 14 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 14 hodinami
Suroviny:
kohout,
brambory,
zelí kysané,
koření,
mouka hladká,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (1)