Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka se dvěma druhy rajčat

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 573 kJ /
376 kcal
Bílkoviny9,97 g
Tuky15,79 g
Vláknina18,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy40,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme kolečka nebo kostičky mrkve, olej z rajčat a krátce restujeme. Přidáme rajčata z konzervy a nakrájená sušená rajčata, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 2: Vložíme polovinu brambory nakrájené na kostičky, druhou najemno nastrouhanou (na zahuštění), prolisovaný česnek, sušené bylinky, bobkový list a na sníženém stupni tepla vaříme 15-20 minut. Podle chuti osolíme a přidáme pepř. Podle potřeby přidáme vývar nebo vodu. Krok 3: Když je mrkev a brambora měkká, odstraníme bobkový list a ihned podáváme. Kdo má rád, může
přidat strouhaný parmezán přímo do talíře. Přidáme lístky čerstvé bazalky, libeček nebo petrželku.

TIP: Jak uchovat bylinky co jak nejdéle čerstvé a svěží

Zveřejněno 4. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rajčatová polévka se dvěma druhy rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROg4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rajčatová polévka se dvěma druhy rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROg4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: :-)děkuji za komentář, máš pravdu, já ji nenáviděla ve školní jídelně, ale to byla zbylá rajská naředěná a v tom rýže -to se fakt jíst nedalo ale ty co se nyní vaří mám ráda všechny:-K Přeji krásný a pohodový večer.

Je zajímavé jak se chutě během let mění. Jako dítě jsem rajčatovou polévku nenáviděla. Dnes ji naopak miluju. Tvůj recept je zajímavý. :yes:

Suroviny:
rajče cherry, rajče sušené v oleji, olej olivový, rajče, pasta rajčatová, cukr, vývar masový, cibule, mrkev, brambory, česnek, bobkový list, koření oregáno sušené, sušená bazalka, tymián, sůl, pepř mletý, parmazán, bazalka čerstvá, petrželka

Přidat fotografie receptu