Zelný salát

Suroviny

asi 500 g bílého hlávkového zelí
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
drcený kmín
ocet
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrouháme a spaříme horkou vodou. Necháme pořádně okapat.

  2. Na troše oleje osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou a přidáme ji i s omastkem k zelí.

  3. Ochutíme kořením a octem podle chuti. Dobře promícháme a necháme vychladit.

Poznámka od kuchařky

Tento salát máme moc rádi jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu Zelný salát

Tématické fráze: zelný salát k masu zelný salát recept zelný salát salát k pečenému masu zelný salát s kmínem zelný salát příloha zelnysalat zelný salt naložený zelný salát recept zelný salát recept na zelný salát zelni salat zelnný salat zelný salát naložený sladký zelný salát zelní salat s koprem recepty zelný salát zelný salát jako příloha zelný salát s anglickou slovensky zelny salát