Baklava

dextra Kuchař:

Moučníky , Ostatní 10 názorů

43

Suroviny

4 pláty listového těsta
450 g pistácií (nebo jiných ořechů)
225 g másla
100 g krystalového cukru
1 lžička mleté skořice
alobal
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Formu na pečení vyložíme alobalem, vložíme po celé ploše jeden celý plát listového těsta.

  2. Potřeme jej máslem a na něj vložíme druhý plát, který také potřeme máslem.

  3. Na tento plát rozvrstvíme půlku sekaných pistácií, která je smíchaná s cukrem a mletou skořicí.

  4. Položíme další plát a znovu potřeme máslem. Dále posypeme zbytkem pistácií.

  5. Poslední plát nejprve potřeme máslem a namazanou stranou jej vložíme do formy směrem dolů. Opatrně zatlačíme, aby se pěkně spojil s ořechy.

  6. Hotové vrstvy prořízneme do 2/3 tak, abychom vytvořili obdélníky. Potřeme máslem a můžeme ozdobit ořechy.

  7. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 45 minut do zlatohněda.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Baklava

  • KetyHu KetyHu

  • gurmanka1 gurmanka1

    Název BAKLAVA se k tomuto dezertu nehodí já bych spíše volila OŘECHOVÝ ŘEZ. S baklavou to nemá společného nic krom ořechů. Nejen že se do náplně na baklavu nedává cukr!!! Ale také vám chybí sirupovitá poleva, která je z citronu, cukru, vody a já přidávám i med.:-S :-/ Listové těsto naopak toleruji jelikož pokud jste nesehnala Phylo těsto za určité doby se dá nahrdit právě listovým. Jinak můj celkový verdikt je že tento recept je urážkou baklavy (tak skvělého dezertu) a proto by se tak neměl ani nazývat.:-!

    Odpovědět

  • Hmm...... Hmm......(neregistrovaný)

  • janiczka janiczka

    Bohuzel tohle ma s baklavou spolecne jen orisky, original se pece z Phylo testa ktere se sice muze zdat podobne listovemu, ale je v podstate uplne jine, promazava a vrstvi se vickrat... Cukrovy sirup samozrejme nakonec ... i jinak vypada.
    Ale verim ze i tento recept je vyborny ;-)

    Odpovědět

  • kunelaky kunelaky(neregistrovaný)

    tech platu toho je tam vic a tenkych a spravne se to proklada platy testa,napln,platy testa a napln atd.kdyz je to upeceny tak se to zaliva sirupem ktery ste si udelali.

    Odpovědět

  • Valerie Valerie(neregistrovaný)

    Díky za recept-hned vyzkouším. Byli jsme na dovolené v Turecku a tohoto moučníku jsem se mohla ujíst:-)) byl vynikající tak to musím doma vyzkoušet.:yes:

    Odpovědět

  • ŽANETA ŽANETA(neregistrovaný)

    Zaponela jste na sirup;-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • barushka barushka(neregistrovaná)

    ahoj, baklavu děláme při zvláštních příložitostech a musím říct, že je vynikající!!!!!:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Název znám, ale představovala jsem si něco trošku jiného. Ale tohle vypapdá taky moc dobře. Má to nádech orientu :-p :yes: +;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Moc hezké a zajímavě ozdobené těmi oříšky:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jak se dela baklava baklava z listového těsta turecká baklava recept bachlava moučník baklava baklawa recept turecká baklava baclava těsto na baklavu bakava baklawa baklava-recept recept baklawa jak se pece baklava bachlava recept moučník baklava recept recept na baklawu baklama recept listové těsto baklava peceni baklava

Zapomněl/a jsem heslo