Baklava
Baklava je tradiční zákusek, jehož původ leží v Osmanské říši. I proto je tato sladká kalorická bomba dodnes populární zejména v turecké kuchyni, ale jí se také na Balkáně, v Íránu nebo na Kavkaze. Vrstvy křehkého listového těsta jsou plněné sekanými ořechy doslazenými medem či sirupem. Je to opravdová dobrota!
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 781 kJ / 4 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,48 g |
Tuky | 407,75 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 574 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 217,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Baklava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRn6
Moje poznámka
Baklava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRn6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Smažená treska
Přidáno před 1 hodinou
Citronové cookies
Přidáno před 3 hodinami
Skládaný hotdog
Přidáno před 4 hodinami
Špízy s ovesnými vločkami
Přidáno před 15 hodinami
Americké lívance
Přidáno před 19 hodinami
Ledvinky na smetaně
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky z majonézy
dahoonve před 20 minutami
Jogurtové muffiny
Michala5 před 22 minutami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
stribrnak před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
franta.jun@seznam.cz před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
bint2103 před 1 hodinou
Rychlé a jednoduché koblihy
bonaher před 2 hodinami
Medová kachna
martdol@seznam.cz před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Monkrizova před 2 hodinami
Tvarohový kostkový dort
TondaJ před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Petule123 před 3 hodinami
Tématické fráze:
baklava z listového těsta,
jak se dela baklava,
turecká baklava recept,
bachlava,
moučník baklava,
baklawa recept,
turecká baklava,
baclava,
těsto na baklavu,
bakava,
baklawa,
baklava-recept,
recept baklawa,
listové těsto baklava,
jak se pece baklava,
bachlava recept,
recept baklava listové těsto,
moučník baklava recept,
těsto phylo,
recept na baklawu
Suroviny:
těsto listové,
ořechy pistácie,
máslo,
cukr krystal,
skořice mletá,
alobal
Komentáře (10)