 
		
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Rácské vepřové maso je tradiční pokrm inspirovaný kuchyní jihovýchodní Evropy, zejména maďarskými a srbskými vlivy. Vyznačuje se pikantní chutí, bohatou omáčkou z cibule, papriky a rajčat a šťavnatými kousky vepřového masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 685 kJ / 1 598 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 119,49 g | 
| Tuky | 98,98 g | 
| Vláknina | 17,96 g | 
| Cholesterol | 326 mg | 
| Sodík | 379 mg | 
| Sůl | 0,70 g | 
| Sacharidy | 52,12 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno, osmažíme do červena.
	Krok 2: Přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme, lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme.
	Krok 3: Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí.
	Krok 4: Pak vložíme na plátky nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedíme přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťujeme, neboť základ propasírujeme do vzniklé šťávy).
	Krok 5: Dle potřeby zahustíme jíškou nebo vodou s hladkou moukou - jak je kdo zvyklý.
	Krok 6: Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a vypneme.
Zveřejněno 24. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RA7
Moje poznámka
					 
				
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RA7
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 6 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 7 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 8 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřové maso recepty, 
						
						
							recepty z vepřového masa, 
						
						
							maďarská kuchyně-recepty, 
						
						
							madarska kuchařka, 
						
						
							pokrmy z vepřového masa, 
						
						
							madarske mäso, 
						
						
							vepřové maso, 
						
						
							madarska jidla, 
						
						
							recepty lidlu, 
						
						
							cizí kuchyne recepty, 
						
						
							madarské národní jídlo, 
						
						
							maďarské pokrmy, 
						
						
							recepty cizí kuchyně, 
						
						
							madarské jídlo, 
						
						
							madarské recepty, 
						
						
							recepty z lidlu, 
						
						
							kuchynelidl, 
						
						
							maďarská jídla recepty, 
						
						
							recepty veprove maso, 
						
						
							plecko recept z něj
						
					
						Suroviny:
						
							maso vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							rajče, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							jíška
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (14)