Krkovička po myslivecku
Krkovička je část vepřového masa, které je krásně šťavnaté a dobré na chuti. Přidáním koření, jako je bobkový list, pepř, rozmarýn a nové koření získáme chuť a vůni po divočině. Nezbývá než popřát dobrou chuť!
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 523 kJ / 1 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,98 g |
Tuky | 106,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 551 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krkovičku posypeme drceným kmínem. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme sádlo a krkovičku ze všech stran zprudka opečeme, pak přendáme do pekáčku, vlijeme výpek, přidáme divoké koření a na kolečka nakrájenou cibuli.
Trošku podlijeme vodou a přikryté pečeme. Krok 3: V polovině pečení vyjmeme koření a přidáme předem namočené houby.
Pečeme dále zakryté a na závěr pečení odkryjeme. Krok 4: Hotové maso vyjmeme, výpek vysmahneme a zaprášíme moukou. Za stálého míchání opražíme a podlijeme vývarem nebo vodou. Provaříme.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkxvL
Moje poznámka
Krkovička po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkxvL
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 7 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 15 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 8 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 8 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 10 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 12 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 13 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
kmín drcený,
česnek,
rozmarýn,
sádlo,
houby sušené,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
cibule,
voda,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (5)