Vepřové kostky po bratislavsku
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku dušení masa značně zkrátíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 014 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,23 g |
Tuky | 40,35 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 388 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme. Krok 2: Vmícháme protlak, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Krok 3: Asi tak v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev. Před koncem přidáme hrášek. Krok 4: Zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky, provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou a pokud je třeba, dosolíme.
Zveřejněno 21. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky po bratislavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z2P
Moje poznámka
Vepřové kostky po bratislavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z2P
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 1 hodinou
Babiččina kulajda
rapav před 2 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 2 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 3 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 3 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 5 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 6 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 6 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 7 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
protlak rajčatový,
mrkev,
celer,
hrášek,
vývar masový,
mléko,
smetana na vaření,
šťáva citronová,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (20)
Zdravím a přeji krásné dny… 😊