Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 274 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,13 g |
Tuky | 85,42 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 898 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 16,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozmarýnem.
Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme maso a opečeme po obou stranách.
Krok 3: Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme nebo shrneme je straně nádoby. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Krok 4: Omáčku dochutíme podle potřeby solí, promícháme s masem a podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 11. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso na kmíně s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V4Y
Moje poznámka
Vepřové maso na kmíně s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V4Y
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 35 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 54 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 1 hodinou
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
špek,
mouka hladká,
kmín drcený,
rozmarýn,
sůl,
pepř
Komentáře (4)