Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,73 g |
| Tuky | 23,38 g |
| Vláknina | 43,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 542 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 54,59 g |
Postup přípravy
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Moje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 1 hodinou
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 49 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 2 hodinami
Frgálová buchta
Merylas před 2 hodinami
Buchty na páře
Merylas před 2 hodinami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
celer,
česnek,
rajče cherry,
cuketa,
olej olivový,
fazolky zelené,
fazole,
sůl,
koření provensálské,
vývar masový,
petrželka zelená
Komentáře (3)
Hvězdičky letí.