Salát z "Vysočiny"

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 20 minut příprava + 1 hod. uležení 6 porcí Studená kuchyně 9 názorů

Suroviny

200 g nakrájeného salámu Vysočina
200 g tvrdého sýra
3 rajčata
2 červené papriky
50 ml bílého jogurtu
2 vejce natvrdo
2 PL octa
2 PL oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salám nakrájíme na proužky. Sýr na malé kostičky. Dáme do mísy a promícháme.

  2. Přidáme na osminky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Opět promícháme.

  3. Natvrdo vařená vejce rozkrojíme, vyjmeme žloutek, rozmačkáme ho vidličkou a smícháme s olejem,octem, jogurtem a solí. Utřeme.

  4. Tuto zálivku vmícháme do salátu a dáme alespoň na 1 hod. vychladit.

    Při servírování salát posypeme nadrobno pokrájenými bílky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z "Vysočiny"

Tématické fráze: salat z vysociny studená kuchyně na vysočině salat s vysočinou salat z vysočiny salámu salamvysocinavkuchyni salát vysočina salat z e salamu vysočina pomazanka z visociny pikantní salát s vysočinou recept na salam vysočina vysocina s octem a cibuli salát z visočiny salát ze salámu vysočiny kuchyně vysočiny studená kuchyně-vysočina kuchyně na vysočině

Zapomněl/a jsem heslo