Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To, že se neobejde bez výrazného koření, poznáte i při této úpravě květáku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 398 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 33,34 g |
Vláknina | 20,17 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme ghí, přisypeme římský kmín a necháme rozvonět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
Krok 2: Přidáme ostatní koření, včetně protlaku a promícháme. Přilijeme vodu a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme a vaříme cca 10 minut.
Krok 3: Potom vložíme květák rozebraný na malé růžičky a vaříme do změknutí. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.
Krok 4: Přisypeme hrášek a necháme ho pár minut prohřát
Krok 5: Hotový pokrm posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 13. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Moje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 28 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 30 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
brambory,
květák,
cibule,
římský kmín mletý,
zázvor,
česnek sušený,
koření garam masala,
koření,
protlak rajčatový,
chilli,
kurkuma,
hrášek mražený,
ghee,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)