Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Československé rohlíky

Čerstvému, křupavému a hlavně domácímu pečivu se opravdu nevyrovná vůbec nic. Trpělivost při přípravě a kynutí těsta se vám vyplatí a odměnou vám budou výtečné rohlíky, které zužitkujete ke snídani nebo svačině.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 44 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 14 min bez doby kynutí

44 min (30 min příprava + 14 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

24. 9. 2023 19:37

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 589 kJ / 2 292 kcal
Bílkoviny58,29 g
Tuky55,00 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy383,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z toho těsta lze upéct výbornou veku. Péct na 200, 20 minut. Nedrobí se, ani úplně čerstvá, dá se dobře krájet.

Československé proto, že všechny měli stejnou kvalitu a recepturu a byly napříč republikou gumové. Samozřejmě, berte to jako vtip. Recept je hlavně pro ty, kteří se k rohlíkům nedostanou, protože bydlí v širém světě a mohli si je sami upéct.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 10. 2023 18:38

cathleen (moderátorka): cathleen (moderátorka): Mě to tak nešlo, vždycky mi to pružilo a nedalo se mi to doválet na kruh a když z toho válím na veku, taky to pruží a nedá se to dobře válet, ten celý kus.
A bochníky připravené na veku nechávám 15 minut oddechnout a přesto se to špatně válí.
Vždycky se s tím nadřu moc, ale veky jsou z něj úžasné! Vůbec se nedrobí a když je doválím,od středu ke krajům rukami do délky a taky natřu vodou začátek, utáhnu těsto, stejně jako rohlíky, upravím na plechu ,tak mi rovnoměrně nakynou, mají přesný válcovitý tvar a nejsou ve střední části širší, jako u konce. Pak nemám malé a velké krajce na chlebíčky. Ale když to vyzkoušíš ty, možná se ti to povede, já s tím nemám takové zkušenosti.

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 10. 2023 12:42

Veronika.Hrozna: vidíš :-) a my máme zas odzkoušeno, že se dají tyhle trojúhelníky po odpočinutí (a v případě potřeby) ještě maličko rozválet a svinutí je pak razdva :-D Víc lidí - víc zkušeností ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 9. 2023 14:35

cathleen (moderátorka): Ne, tudy cesta nevede, odzkoušeno. Nedá se to tak krásně vyválet a smotat. Musí to jít do kuliček, odpočinout a pak válet.

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 9. 2023 13:23

Teeeda! Máš je jeden jako druhý :-K Kdyby si někdo přesto netroufal na klasické tvarování, může rohlíky vytvarovat i jinak ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 9. 2023 12:38

magdalenka: Ano, jenom nesmí být koláč a strojař, ponechán bez dozoru.Minule mi ukrojil choť z koláče trojuhelník v růžku. Kraje, jsou snědeny nejdříve. Proto mám všechny koláče než na ně dojde poleva, hezky do obdélníku.:-D:-D:-D S argumentem, tam ti ta poleva stejně nevyjde!:-D:-D:-D:-((

magdalenka magdalenka

25. 9. 2023 12:29

Veronika.Hrozna: nepreháňaj, prosím, žiadna odbornice. Pri veľkej rodine som sa musela naučiť všeličo. Moje deti mali radi múčne jedlá, milovali buchty na pare, pečené buchty, všetky kysnuté koláče, záviny, kvôli nim som piekla rohlíky, chlieb atď. (moje prvé knedlíky mali výšku asi 2 cm...:-D) A teraz pečiem potomkom ich potomkom...
A projektant v rodine sa mi zíde pri krájaní zákuskov - má strojárske oko.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 9. 2023 09:44

magdalenka: Pochvala od tebe, jako úspěšné odbornice na pečení kynutého, mě moc a moc těší. A celý recept, je i tvoje zásluha, když jsi napsala, abych to nevzdávala a když jsem našla, tu tvoji fotku omládku, ja to má nakynuté vypadat. Celý recept, nic moc, celý úspěch je zakrývat a zakrývat, aby omládek, těsto ani rohlíky neoschly. Na omládek a těsto dávám ještě gumičku přes igelit, pro sichr. :-D

magdalenka magdalenka

25. 9. 2023 08:59

Veronika.Hrozna: Máš to nádherné. Tvoj perfekcionalizmus sa prejavil aj tu. A nezabudni, pečenie chleba, pečiva je vášeň!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 9. 2023 07:44

Marie Svarcova: Mají jednu chybu, už rohlíky nekupuji a manžel se jich neví dojíst, takže hlásí, v mrazáku mám jen dva, rohlíky, to jest, zadělej omládek. Dokonce se nabídne, že je vyválí a smotá. Moc mu to nejde, ale snaží se, co by neudělal pro rohlíček, že ano! Takže 2x týdně je peču už 4 měsíce a veky taky, dokonce pomáhá mazat chlebíčky!

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 9. 2023 07:38

:-)<3:yes::yes:Rohlíky vypadají úžasně a určitě tak i chutnají, recept je moc pěkně napsaný :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 9. 2023 07:27

Co já se natrápila, než jsem upekla tak perfektní rohlíky. Recept je složen ze tří receptů, z každého něco, lepek v těstě, tvarování rohlíku, omládek s medem, gramáže vody. A dovolila jsem si ho dát sem, až po 4 měsících neustálého pečení rohlíků, aby to bylo odzkoušeno na 1000%. Chutnají všem sousedkám, dětem a nám taky. Čerstvě upečený rohlík, pařížský salát, k tomu kofola. Jak málo stačí ke štestí !:-K:-D Z těsta vyjde 12 větších rohlíků a nebo, 16 menších. Je na nás jak, si těsto rozdělíme.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 9. 2023 07:27

Co já se natrápila, než jsem upekla tak perfektní rohlíky. Recept je složen ze tří receptů, z každého něco, lepek v těstě, tvarování rohlíku, omládek s medem, gramáže vody. A dovolila jsem si ho dát sem, až po 4 měsících neustálého pečení rohlíků, aby to bylo odzkoušeno na 1000%. Chutnají všem sousedkám, dětem a nám taky. Čerstvě upečený rohlík, pařížský salát, k tomu kofola. Jak málo stačí ke štestí !:-K:-D Z těsta vyjde 12 větších rohlíků a nebo, 16 menších. Je na nás jak si těsto rozdělíme.

Velice podrobný postup ;-)

mika59 mika59

24. 9. 2023 21:32

Krásně napsaný recept::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, mouka hladká, med, droždí čerstvé, mouka hladká, cukr krystal, sůl, voda, máslo

TopRecepty.cz

Československé rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJp3j