Československé rohlíky
Čerstvému, křupavému a hlavně domácímu pečivu se opravdu nevyrovná vůbec nic. Trpělivost při přípravě a kynutí těsta se vám vyplatí a odměnou vám budou výtečné rohlíky, které zužitkujete ke snídani nebo svačině.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 589 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,29 g |
Tuky | 55,00 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 383,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z toho těsta lze upéct výbornou veku. Péct na 200, 20 minut. Nedrobí se, ani úplně čerstvá, dá se dobře krájet.
Československé proto, že všechny měli stejnou kvalitu a recepturu a byly napříč republikou gumové. Samozřejmě, berte to jako vtip. Recept je hlavně pro ty, kteří se k rohlíkům nedostanou, protože bydlí v širém světě a mohli si je sami upéct.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 18:38
cathleen (moderátorka): cathleen (moderátorka): Mě to tak nešlo, vždycky mi to pružilo a nedalo se mi to doválet na kruh a když z toho válím na veku, taky to pruží a nedá se to dobře válet, ten celý kus.
A bochníky připravené na veku nechávám 15 minut oddechnout a přesto se to špatně válí.
Vždycky se s tím nadřu moc, ale veky jsou z něj úžasné! Vůbec se nedrobí a když je doválím,od středu ke krajům rukami do délky a taky natřu vodou začátek, utáhnu těsto, stejně jako rohlíky, upravím na plechu ,tak mi rovnoměrně nakynou, mají přesný válcovitý tvar a nejsou ve střední části širší, jako u konce. Pak nemám malé a velké krajce na chlebíčky. Ale když to vyzkoušíš ty, možná se ti to povede, já s tím nemám takové zkušenosti.
A bochníky připravené na veku nechávám 15 minut oddechnout a přesto se to špatně válí.
Vždycky se s tím nadřu moc, ale veky jsou z něj úžasné! Vůbec se nedrobí a když je doválím,od středu ke krajům rukami do délky a taky natřu vodou začátek, utáhnu těsto, stejně jako rohlíky, upravím na plechu ,tak mi rovnoměrně nakynou, mají přesný válcovitý tvar a nejsou ve střední části širší, jako u konce. Pak nemám malé a velké krajce na chlebíčky. Ale když to vyzkoušíš ty, možná se ti to povede, já s tím nemám takové zkušenosti.
1. 10. 2023 12:42
Veronika.Hrozna: vidíš a my máme zas odzkoušeno, že se dají tyhle trojúhelníky po odpočinutí (a v případě potřeby) ještě maličko rozválet a svinutí je pak razdva Víc lidí - víc zkušeností
26. 9. 2023 14:35
cathleen (moderátorka): Ne, tudy cesta nevede, odzkoušeno. Nedá se to tak krásně vyválet a smotat. Musí to jít do kuliček, odpočinout a pak válet.
26. 9. 2023 13:23
Teeeda! Máš je jeden jako druhý Kdyby si někdo přesto netroufal na klasické tvarování, může rohlíky vytvarovat i jinak
25. 9. 2023 12:38
magdalenka: Ano, jenom nesmí být koláč a strojař, ponechán bez dozoru.Minule mi ukrojil choť z koláče trojuhelník v růžku. Kraje, jsou snědeny nejdříve. Proto mám všechny koláče než na ně dojde poleva, hezky do obdélníku. S argumentem, tam ti ta poleva stejně nevyjde!
25. 9. 2023 12:29
Veronika.Hrozna: nepreháňaj, prosím, žiadna odbornice. Pri veľkej rodine som sa musela naučiť všeličo. Moje deti mali radi múčne jedlá, milovali buchty na pare, pečené buchty, všetky kysnuté koláče, záviny, kvôli nim som piekla rohlíky, chlieb atď. (moje prvé knedlíky mali výšku asi 2 cm...) A teraz pečiem potomkom ich potomkom...
A projektant v rodine sa mi zíde pri krájaní zákuskov - má strojárske oko.
A projektant v rodine sa mi zíde pri krájaní zákuskov - má strojárske oko.
25. 9. 2023 09:44
magdalenka: Pochvala od tebe, jako úspěšné odbornice na pečení kynutého, mě moc a moc těší. A celý recept, je i tvoje zásluha, když jsi napsala, abych to nevzdávala a když jsem našla, tu tvoji fotku omládku, ja to má nakynuté vypadat. Celý recept, nic moc, celý úspěch je zakrývat a zakrývat, aby omládek, těsto ani rohlíky neoschly. Na omládek a těsto dávám ještě gumičku přes igelit, pro sichr.
25. 9. 2023 08:59
Veronika.Hrozna: Máš to nádherné. Tvoj perfekcionalizmus sa prejavil aj tu. A nezabudni, pečenie chleba, pečiva je vášeň!
25. 9. 2023 07:44
Marie Svarcova: Mají jednu chybu, už rohlíky nekupuji a manžel se jich neví dojíst, takže hlásí, v mrazáku mám jen dva, rohlíky, to jest, zadělej omládek. Dokonce se nabídne, že je vyválí a smotá. Moc mu to nejde, ale snaží se, co by neudělal pro rohlíček, že ano! Takže 2x týdně je peču už 4 měsíce a veky taky, dokonce pomáhá mazat chlebíčky!
25. 9. 2023 07:38
Rohlíky vypadají úžasně a určitě tak i chutnají, recept je moc pěkně napsaný
25. 9. 2023 07:27
Co já se natrápila, než jsem upekla tak perfektní rohlíky. Recept je složen ze tří receptů, z každého něco, lepek v těstě, tvarování rohlíku, omládek s medem, gramáže vody. A dovolila jsem si ho dát sem, až po 4 měsících neustálého pečení rohlíků, aby to bylo odzkoušeno na 1000%. Chutnají všem sousedkám, dětem a nám taky. Čerstvě upečený rohlík, pařížský salát, k tomu kofola. Jak málo stačí ke štestí ! Z těsta vyjde 12 větších rohlíků a nebo, 16 menších. Je na nás jak, si těsto rozdělíme.
25. 9. 2023 07:27
Co já se natrápila, než jsem upekla tak perfektní rohlíky. Recept je složen ze tří receptů, z každého něco, lepek v těstě, tvarování rohlíku, omládek s medem, gramáže vody. A dovolila jsem si ho dát sem, až po 4 měsících neustálého pečení rohlíků, aby to bylo odzkoušeno na 1000%. Chutnají všem sousedkám, dětem a nám taky. Čerstvě upečený rohlík, pařížský salát, k tomu kofola. Jak málo stačí ke štestí ! Z těsta vyjde 12 větších rohlíků a nebo, 16 menších. Je na nás jak si těsto rozdělíme.
24. 9. 2023 21:33
Velice podrobný postup
24. 9. 2023 21:32
Krásně napsaný recept:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 5 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 5 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 8 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Suroviny: voda, mouka hladká, med, droždí čerstvé, mouka hladká, cukr krystal, sůl, voda, máslo
Československé rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3j
Snadné tvarování plněných rohlíčků z trojúhelníkových výsečí těsta. Upečete je prázdné nebo s náplní?