Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kunovjanská kuřecí játra

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kuřecí játra jsou velmi vděčná potravina. Křehké a šťavnaté kousky v omáčce se sladkokyselou zeleninou jsou sázka na jistotu. Dochucená omáčka a vhodná příloha budou na talíři rychle připraveným játrům slušet.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 891 kJ /
930 kcal
Bílkoviny85,74 g
Tuky52,67 g
Vláknina3,54 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 448 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy27,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si očistíme játra a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky. Krok 2: Na rozehřátém oleji necháme zatáhnout játra. Restujeme cca 4 minuty a vyjmeme je děrovanou lžíci na talíř. Krok 3: Do pánve podle potřeby kápneme olej a orestujeme protlak, pórek, žampiony a česnek. Krok 4: Podlijeme do poloviny vývarem a dusíme asi pět minut. Přidáme obsah láhve bez nálevu. Do něj vmícháme škrob a odložíme. Krok 5: Když se směs spojí a začne bublat vrátíme játra a rozmíchaný škrob. Společně necháme asi dvě minuty probublat. Krok 6: Směs dochutíme worcesterovou omáčkou, solí, pepřem a případně chilli. Podáváme s rýží, hodí se i hranolky.

TIP: Vnitřnosti a co s nimi v kuchyni

Zveřejněno 29. 11. 2023

Poznámka autorky mika59

Máme rádi játra šťavnatá a křehká. Kdo má raději játra propečenější, krok vytažení jater vynechá. Nechá je v pánvi pokračuje už stejně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kunovjanská kuřecí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzYl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kunovjanská kuřecí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzYl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Gregusa: Děkuji za hezký komentář i pěknou fotku:-K:-K:-K

Další vydařený a netradiční recept na úpravu drůbežích jater. :-K A zase mňamka.<3 Sice jsem neměl hranolky a nechtělo se mi vařit rýži,:-( ale měl jsem zbytek bramborového knedlíku. Takže orestoval a byla to lahůdka.<3 Přidávám i foto.:-K

:-)<3:yes::yes: dobrý nápad, určitě i výborná chuť:-K

Suroviny:
játra kuřecí, kunovjanka, pórek, česnek, žampióny, protlak rajčatový, vývar masový, škrob kukuřičný, omáčka worcesterová, olej, sůl, pepř mletý, chilli

Přidat fotografie receptu