Hruškové vafle
Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete přidat ovoce a dál zdobit dle své chuti.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 939 kJ / 1 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,88 g |
Tuky | 27,04 g |
Vláknina | 13,65 g |
Cholesterol | 456 mg |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 278,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh na na chvíli ho odložíme.
Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mléko a mouku a ostatní suroviny. Krok 2: Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Hrušku vmícháme do těsta a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Vaflovač rozpálíme, vkládáme do něj 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minuty.
Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mléko a mouku a ostatní suroviny. Krok 2: Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Hrušku vmícháme do těsta a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Vaflovač rozpálíme, vkládáme do něj 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minuty.
Zveřejněno 28. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jWj
Moje poznámka
Hruškové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jWj
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 6 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 6 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 1 hodinou
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 1 hodinou
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 4 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 5 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 5 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 6 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 7 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 7 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 8 hodinami
Suroviny:
bílek,
žloutek,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mléko,
hruška,
skořice mletá,
kůra citronová
Komentáře (7)