Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Je dobré mít doma několik sáčků sušeneho droždí. Až rodina zatouží po kynutém moučníku, smažené koblížky připravíte snadno. Plnit je po usmažení můžete džemem či čokoládovou pomazánkou. Nebo třeba obalit ve skořicovém cukru.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 618 kJ / 1 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,77 g |
Tuky | 39,37 g |
Vláknina | 11,67 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 236,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odvážíme a dáme do zadělávací mísy sypké suroviny, přidáme máslo a všechny tekuté suroviny. Robotem nebo ručně zaděláme těsto, nejméně 15 minut ještě propracujeme až získáme hladkou a nelepivou konzistenci.
Krok 2: Zakryté těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Z dobře vykynutého těsta
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gy4
Moje poznámka
Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gy4
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 14 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 17 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 17 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 17 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí sušené,
soda jedlá,
sůl,
citron,
mléko,
máslo,
vejce,
rum,
olej,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Čím děláš ten ,,malý otvor "