Kuřecí galantina s párkem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

300 g kuřecích prsou
sůl
pepř
150 ml smetany ke šlehání
1 vejce
1 lžíce Solamylu
2 nohy pikantnějšího párku
provensálské koření
olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
    Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky.

  2. Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
    Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
    Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
    Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí galantina s párkem

Tématické fráze: kuřecí galantina galantina kuřeci galantina recept galantina z kuřecích prsou galantina z kuřete kureci smes s párkem recept na galantinu kuřecí párky recepty kureci párky domácí kuřecí párky recept galantina co to je galantyna co je galantina co je galantyna galantinka galantyna z kuřecího masa hovězí galantínka kuřecí směs s párky a brambory kuřecí angel kureci prsicka s parkem

Zapomněl/a jsem heslo