Slunečnice se semínky
Každý člověk jí i očima, vyzkoušejte s námi upéct rohlíkové těsto trochu jinak tvarované! Slané slunečnice jsou překvapivě jednoduché, zvládne je i začátečník. Upečené slunečnice vypadají na talíři na stole opravdu kouzelně.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 179 kJ / 2 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,63 g |
Tuky | 44,45 g |
Vláknina | 15,96 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,07 g |
Sacharidy | 375,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude asi 40-60 minut kynout.
Krok 3: Vykynuté na stole propracujeme a rozdělíme na 16 dílů, ze kterých upečeme 8 větších slunečnic (nebo 20 dílků – na 10 slunečnic menších).
Krok 4: Každý dílek zakulatíme do bulky a po krátkém odpočinku polovinu bulek lehce rozválíme a každou z nich několikrát nařízneme – viz foto.
Krok 5: Cípy těsta zevnitř placky vytočíme ven a takto ji uložíme na plech (budou potřeba 2 plechy, květ slunečnice zabere poměrně hodně místa).
Krok 6: Do volného středu každé cípaté placky uložíme jednu z nerozválených bulek a slunečnice necháme asi 30 minut nakynout.
Krok 7: Všechny potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch 180 °C / 17-20 minut).
Zveřejněno 27. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slunečnice se semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERxlY
Moje poznámka
Slunečnice se semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERxlY
Nejnovější recepty
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové „kotlety“
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno 7. 11. 2024 13:07
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno 7. 11. 2024 12:07
Báječná koka roláda
Přidáno 7. 11. 2024 12:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Víno jako rituál: 6 světových tradic, které vám odhalí nové způsoby vychutnávání vína
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneky z listového těsta
Annanas před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
matejovylahudky před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
50Mirka před 3 hodinami
Minutkový kuřecí guláš se žampiony a fazolemi
Mirrika před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luccule před 5 hodinami
Rychlá prdelačka
Hanina65 před 5 hodinami
Moravské koláčky
Manuskaaq před 6 hodinami
Majonézové kynuté buchty
Manuskaaq před 6 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Manuskaaq před 6 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Manuskaaq před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
jogurt bílý,
cukr,
olej,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
semínka slunečnicová
Komentáře (7)