Cordon bleu z tousťáku
Fenomén nejen české gastronomie je rozhodně sýrem a šunkou plněná, dozlatova usmažená, kuřecí kapsa. V našem podání však máme návod, jak si tuto pochutinu připravit z toustového chleba. Obalený ve strouhance z kukuřičných lupínků jej pak necháme zapéct v horkovzdušné fritéze.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 828 kJ / 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,35 g |
Tuky | 29,70 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 170 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,15 g |
Sacharidy | 89,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toustový chléb rozválíme válečkem a ze středu vykrojíme kolečko.
Krok 2: Na vykrojené kolečko poklademe kousky sýra, plátek šunky a zase sýr. Přiklopíme dalším vykrojeným kolečkem z plátku chleba.
Krok 3: Nachystaný toust obalíme ve vajíčku a poté ve strouhance z kukuřičných lupínků.
Krok 4: Propečeme dozlatova v horkovzdušné fritéze.
Zveřejněno 9. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cordon bleu z tousťáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4Q3
Moje poznámka
Cordon bleu z tousťáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4Q3
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
chléb toustový,
šunka od kosti,
sýr,
vejce,
lupínky kukuřičné
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.