Šmakoun à la Cordon bleu
Suroviny pro 2
2
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2013 19:04
Velká pochvala jak za recept, tak za foto
18. 1. 2013 00:07
BILKOVAI:Ne Ivet, opravdu nemá šmakoun vlákno jako maso, jsou to slisované bílky, paní Bílková
17. 1. 2013 19:56
To je paráda Nenapadlo by mi plnit šmakoun
Super nápad
Šmakouna jsem dělala kdysi hodně dávno a mám pocit, že to nemělo vlákna, jako na fotce, ale je fakt, že už si to moc nepamatuju
17. 1. 2013 19:44
hosta: Díky za podporu
17. 1. 2013 19:33
mariana.:taky potvrzuji, mám v rodině vege a šmakoun je moc dobrá bílkovina - již na tom baleném plátku jsou vidět i ostré hrany a pravidelnost, jakou z masa nedocílíte. A fotky úžasné, je vidět, že fotil odborník
Nenech se Markéto odradit, tady panuje oprávněně trochu nedůvěřivé období
17. 1. 2013 19:02
Perfektní.Když tak pročítám komentáře,tak musím potvrdit,že to šmakoun je.Mám ho na stole téměř každý den.
17. 1. 2013 18:59
Maczeta:Když to říkáš....já jen, že jsem šmakouna používala svého času docela často a vím, že má jemnější strukturu. Ale, když tvrdíš, že je tvoje...tak je jistě tvoje.
17. 1. 2013 18:52
super foto
17. 1. 2013 18:50
Iness: nerozumím tomu, proč bych měla zaměňovat kuřecí maso se šmakounem?? Z jakého důvodu bych to asi dělala?? Fotí to můj přítel zde odkaz na jeho fotky pro nedůvěřivce.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.507259239...
17. 1. 2013 18:36
Fajn, můžete můj komentář vymazat.
17. 1. 2013 17:56
Skvele foto....smakouna jsem jeste neochutnala, ale vypada chutne..
17. 1. 2013 17:55
1974andrea:Já musím chtě nechtě souhlasit s Andreou. Na fotce také vidím maso (kuřecí) a ne šmakouna. A máš docela rozdíl mezi touhle fotkou a fotkou v prvním receptu. Je ta fotka jistě tvoje a je na ní určitě šmakoun?
17. 1. 2013 17:28
Giorgio: Rozhodně to uznávám :) Je to nějaké divné jelikož já recept nazvala Šmakoun ala Cordon bleu a když jsem se podívala na něj později měla sem to přepsané na Šmakoun à la Gordon bleu.. nevím jak je to možné
17. 1. 2013 16:57
Domníval jsem se, že jenom v slovenských restauracích nesprávně nazývají jídlo jako Gordon bleu. Ve skutečnosti a tedy správně je to Cordon bleu (modrá stuha), což je název nejuznávanější francouzské hotelové školy v Paříži, kde kdysi recept vznikl a podle školy ho tak nazvali. Škola má své pobočky po celém světě a taky v Praze.
Na Slovensku najdete toto jídlo v mnoha restauracích, všude s nesprávnym názvem, podobně ako tenhle recept tady. Doufám, že to uznáte a když ne, tak si přečtěte třebas tohle:
www.cordonbleu.edu/
www.pragueculinaryacademy.com/academy.html
17. 1. 2013 16:34
Máš to parádní!! Šmakouna znám a tohle je šmakoun. A navíc nápaditě připravený i vyfocený! Tak jako v akci
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Nanuky z ostružin
Přidáno před 2 hodinami

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Přidáno před 7 hodinami

Toust v omeletě
Přidáno před 7 hodinami

Tvarohovo-banánové nanuky s kokosem
Přidáno před 23 hodinami

Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
Přidáno 18. 5. 2022 11:46

Pórek zapečený s rybím filé
Přidáno 18. 5. 2022 07:05
Právě bylo uvařeno:

Pekingská polévka
uvařil/a Sprato
před 45 minutami

Pistáciové kostky
uvařil/a Panova
před 1 hodinou

Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou
uvařil/a Ivet88
před 1 hodinou

Vepřové karé na česneku
uvařil/a Wanilor
před 2 hodinami

Jablková buchta s tvarohem
uvařil/a Janik k.
před 3 hodinami

Pečený losos s brambory
uvařil/a JARDAno
před 3 hodinami

Rychlé skořicové roládky s nutelou
uvařil/a Mirellin
před 3 hodinami

Rizoto s fazolemi a klobásou
uvařil/a TytyM
před 4 hodinami

Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
uvařil/a NikolaP
před 4 hodinami

Smetanové brambory s kuřecím masem
uvařil/a Petaja
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co je to šmakoun gordon bleu top recepty gordon bleu recept jak se vypada kuřeci gordon šmakoun foto domácí šmakoun jak vynikl cordon bleu šmakoun recepty cordonbleu šmakoun akce kuřecí cordon v sezamove strouhance brambory giorgio dušený šmakoun recepty šmakoun recepty ze šmakouna dna a šmakoun co je to gordon bleu gordon blue prirodní smakoun ala cordon bleu v bramborach
Suroviny: šmakoun, salám sojový, sýr, vejce, mouka hladká, strouhanka, mléko, semínka sezamová, koření grilovací
Šmakoun à la Cordon bleu
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXO2
20 názorů