Šmakoun à la Cordon bleu

Maczeta Kuchařka: Maczeta

Doba přípravy: 30 min + naložení 2 porce Bezmasá jídla 20 názorů

Suroviny

2 ks šmakoun přírodní
2 plátky sójového salámu
2 plátky sýru
vejce
hladká mouka
strouhanka
mléko
sezamové semínka
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem naložíme šmakouna do mléka, které jsme smíchali s grilovacím kořením.

  2. Do šmakouna uděláme 2 zářezy, které naplníme kousky salámu a sýru a upevníme párátky.

  3. Naplněného šmakouna obalíme v mouce, vejci a strouhance smíchané se sezamovými semínky a smažíme dozlatova. Podáváme s kaší nebo brambory.

Poznámka

Čistě vegetariánský pokrm :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šmakoun à la Cordon bleu

  • Iljusa Iljusa

    Velká pochvala jak za recept, tak za foto :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    BILKOVAI:Ne Ivet, opravdu nemá šmakoun vlákno jako maso, jsou to slisované bílky, paní Bílková;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To je paráda:yes: Nenapadlo by mi plnit šmakoun:-O Super nápad:-O:yes: Šmakouna jsem dělala kdysi hodně dávno a mám pocit, že to nemělo vlákna, jako na fotce, ale je fakt, že už si to moc nepamatuju;-)

    Odpovědět

  • Maczeta Maczeta(autorka receptu)

    hosta: Díky za podporu :-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    mariana.:taky potvrzuji, mám v rodině vege a šmakoun je moc dobrá bílkovina - již na tom baleném plátku jsou vidět i ostré hrany a pravidelnost, jakou z masa nedocílíte. A fotky úžasné, je vidět, že fotil odborník:yes:
    Nenech se Markéto odradit, tady panuje oprávněně trochu nedůvěřivé období

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Perfektní.Když tak pročítám komentáře,tak musím potvrdit,že to šmakoun je.Mám ho na stole téměř každý den.:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Maczeta:Když to říkáš....já jen, že jsem šmakouna používala svého času docela často a vím, že má jemnější strukturu. Ale, když tvrdíš, že je tvoje...tak je jistě tvoje.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    super foto:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Maczeta Maczeta(autorka receptu)

    Iness: :-O nerozumím tomu, proč bych měla zaměňovat kuřecí maso se šmakounem?? Z jakého důvodu bych to asi dělala?? Fotí to můj přítel zde odkaz na jeho fotky pro nedůvěřivce.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.507259239...:-p

    Odpovědět

  • Giorgio Giorgio(neregistrovaný)

    Fajn, můžete můj komentář vymazat.

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Skvele foto..:yes::yes:..smakouna jsem jeste neochutnala, ale vypada chutne..:-K:-K

    Odpovědět

  • Iness Iness

    1974andrea:Já musím chtě nechtě souhlasit s Andreou. Na fotce také vidím maso (kuřecí) a ne šmakouna. A máš docela rozdíl mezi touhle fotkou a fotkou v prvním receptu. Je ta fotka jistě tvoje a je na ní určitě šmakoun?

    Odpovědět

  • Maczeta Maczeta(autorka receptu)

    Giorgio: Rozhodně to uznávám :-):) Je to nějaké divné jelikož já recept nazvala Šmakoun ala Cordon bleu a když jsem se podívala na něj později měla sem to přepsané na Šmakoun à la Gordon bleu.. nevím jak je to možné :-//

    Odpovědět

  • Giorgio Giorgio(neregistrovaný)

    Domníval jsem se, že jenom v slovenských restauracích nesprávně nazývají jídlo jako Gordon bleu. Ve skutečnosti a tedy správně je to Cordon bleu (modrá stuha), což je název nejuznávanější francouzské hotelové školy v Paříži, kde kdysi recept vznikl a podle školy ho tak nazvali. Škola má své pobočky po celém světě a taky v Praze.
    Na Slovensku najdete toto jídlo v mnoha restauracích, všude s nesprávnym názvem, podobně ako tenhle recept tady. Doufám, že to uznáte a když ne, tak si přečtěte třebas tohle:
    http://www.cordonbleu.edu/

    http://www.pragueculinaryacademy.com/academy.html

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Máš to parádní!! Šmakouna znám a tohle je šmakoun. A navíc nápaditě připravený i vyfocený! Tak jako v akci:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: co je to šmakoun gordon bleu top recepty gordon bleu recept jak se vypada kuřeci gordon šmakoun foto domácí šmakoun jak vynikl cordon bleu šmakoun recepty cordonbleu šmakoun akce kuřecí cordon v sezamove strouhance brambory giorgio dušený šmakoun recepty šmakoun recepty ze šmakouna dna a šmakoun co je to gordon bleu gordon blue prirodní smakoun ala cordon bleu v bramborach

Zapomněl/a jsem heslo