

Mramorový koláč s hruškami
Suroviny 12 porcí
- 250 g másla
- 220 g cukru
- 4 vejce
- 400 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2 lžíce hruškovice
- máslo na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
- 50 g kakaového prášku
- 2-3 lžíce mléka
- 1 konzerva půlených hrušek (480 g ovoce)
- moučkový cukr na posypáni
Postup přípravy receptu
Změklé máslo ušleháme s 200g cukru. Poté postupně vmícháme vejce.
Troubu předehřejeme na 170°C.
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a zapracujeme do těsta. Odebereme 2/3 těsta a vmícháme do ní hruškovici.
Otevírací formu(o průměru 24 cm) a vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme ji světlým těstem.
Kakao smícháme se zbylým cukrem a spolu s mlékem zapracujeme do zbylého těsta.
Čokoládkvé těsto naplníme do zdobičky s kruhovým otvorem.
V rovoměrných odstupech vstřikujeme do světlého těsta tmavé těsto ve tvaru kapek. Násadu přitom zasuneme do světlého těsta až ze dvou třetin.
Hrušky vložíme do cedníku a necháme odkapat a uschnout.
Půlky hrušek položíme zaoblenou stranou směrem dolů a na těstě z nich vytvoříme tvar hvězdy. Nezatlačíme do těsta.
Koláč pečeme asi hodinu v troubě na dolní liště.
Poznámka od kuchařky
Na jeden kousek: 405 kcal/1705 kJ
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mramorový koláč s hruškami
-
k.radulka: fotečka moc pěkná,
jen jestli dobře vidím, nechala jsi na těch jablkách i jádřince, tak to nevím, ty tam asi nepatří.
-
talk jsem ho upekla jen ale bez kakaa, je moc dobrý
-
Já tedy netuším, řekla bych, že to bude nějaký ženský časopis, tam ty kcal bývají uvedené.
-
Však já vím, odkud vítr fouká.
-
Marynka
myslím,že tyto údaje jsou opsané od receptu,odkud pochází i "fotografie".
-
A jak tak dokážeš v 15 letech přesně vypočítat kalorie, u dalšího receptu i podíl tuků, cukrů a bílkovin??
-
-
Nikolko, recept super, ale fotka opět oskenovaná
-
Nádhera!!!!
-
Hmmmm .... parááádní koláč
+1