Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pod cuketovou peřinou

Cukety jsou jedním z poznávacích znamení léta. A léto vybízí k jednoduchým a nenáročným receptům. Tím je také tato zapečená směs z kousků vepřového masa, které leží pod peřinou z cuket, špenátu a rajčat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 753 kJ /
1 136 kcal
Bílkoviny91,17 g
Tuky48,41 g
Vláknina22,58 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy77,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a posypeme bylinkovým kořením. Na rozpáleném oleji osmahneme maso ze všech stran, jakmile pustí šťávu restujeme ještě 10 minut.  Krok 2: Cukety omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a počkáme až pustí vodu. Tu slijeme, přidáme k nim nakrájené cibule, rajčata, petrželku, špenát, vejce, prolisovaný česnek a bylinkové koření. Krok 3: Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do pekáče vložíme nejprve maso i s výpekem z pánve a na maso rozprostřeme cuketovou směs, urovnáme. Krok 4: Dáme péci na 190 °C po dobu přibližně 30 minut, pěkně do růžova. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo třeba bramborovou kaší.

TIP: Jak připravit bramborovou kaši

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod cuketovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r28z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod cuketovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r28z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cuketa, cibule, cibule červená, česnek, špenát listový, vejce, petrželka, mouka hladká, kypřící prášek, rajče, olej, koření bylinkové, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu