Tyrolské rösti
Rösti je tradiční alpské jídlo, které připomíná naše bramboráky. Jde o jednoduchou smaženou placku z plátků brambor. Připravte k ní dušenou směs z čerstvých hřibů a mletého masa. Pak už jen stačí posypat parmazánem a bylinkami a můžete podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 478 kJ / 1 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,02 g |
Tuky | 66,95 g |
Vláknina | 36,74 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 148,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Na pánvi brambory rozprostřeme tak, aby vznikla placka. Osolíme je a okořeníme pepřem.
Krok 2: Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme je a posypeme petrželkou. Trochu je podlijeme a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Na druhé pánvi orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme asi 15 minut, pak přidáme houby a ještě vše chvíli podusíme.
Krok 4: Směs přidáme na bramborovou placku, prohřejeme, posypeme parmazánem a petrželkou nebo čerstvým tymiánem.
Zveřejněno 23. 9. 2024 12:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Moje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
KatuleF před 17 sekundami
Hemenex v toustu
KatuleF před 1 minutou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
KatuleF před 1 minutou
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
KatuleF před 2 minutami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
KatuleF před 3 minutami
Česnečka
iveta.kroul před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
petrkozak79 před 4 hodinami
Luhačovický skřivan
Wikki před 4 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ljenka před 7 hodinami
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova 14. 10. 2024 21:25
Suroviny:
brambory,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
houba hřib,
petrželka,
maso mleté,
cibule,
česnek,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)