Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské pohankové placičky s kokosem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marketapellantova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Pohanka je oblíbená obilovina, přirozeně bezlepková, s chutí podobnou oříškům. Je základem těsta na lívance, které dochutí také kokos a skořice. Po usmažení lívanečků je podáváme ideálně s tvarohem a povidly.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 384 kJ /
1 765 kcal
Bílkoviny62,32 g
Tuky23,66 g
Vláknina49,60 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 761 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy300,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku zalijeme vroucím mlékem, osolíme, osladíme třtinovým cukrem, přidáme kokos a necháme pod poklicí 15 minut odpočinout. Krok 2: Následně přidáme vejce, skořici, promícháme a ze směsi tvoříme placičky. Krok 3: Na rozpálením oleji smažíme placičky, nejlépe v lívanečníku. Podáváme jako klasiku s vyšlehaným tvarohem a povidly.

TIP: Pohanka v naší kuchyni: jak se vaří a co dobrého z ní připravit

Zveřejněno 27. 9. 2024 08:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské pohankové placičky s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDM45

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské pohankové placičky s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDM45

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka lámanka, mléko, sůl, cukr třtinový, kokos, vejce, skořice, tvaroh, povidla švestková

Přidat fotografie receptu